Manel Roure Greoles, pregoner de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

  • El Premi de Novel·la Breu fa 25 anys

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
01.04.2013 - 03:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’enginyer industrial i MBA Manel Roure Greoles pronunciarà el pregó de les Festes de Sant Isidori que es celebraran del 2 d’abril al 7, on també hi ha els 25 anys del Premi de Novel·la Breu, l’inici del programa Biblioteques amb DO o la Trobada de Puntaires.

El pregó de fill de Mollerussa Manel Roure Greoles obrirà una setmana activitats culturals. El pregó es farà a les nou de la nit al Teatre L’Amistat i que comptarà també amb l’actuació de la Coral Envolt de l’Institut Terres de Ponent com a cloenda, segons va explicar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Pérez, el dia de la presentació de les Festes.

Dimecres

Els actes seguiran dimecres amb una Hora del Conte a càrrec de Carles Crespo a les sis de la tarda a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila amb motiu de la celebració també del Dia Internacional del Llibre Infantil i per gentilesa de la Llibreria Dalmases de Mollerussa. A les nou del vespre i organitzada per la Parròquia de Mollerussa tindrà lloc al Centre Cultural una conferència sobre Pere Claver, esclau dels esclaus, a càrrec del sacerdot jesuïta Enric Puig.

Dijous

La gent gran tornarà a ser la protagonista de dijous amb la celebració d’un dinar al Pavelló Poliesportiu. Les persones que hi vulguin participar, que es poden apuntar fins el dia 2 al Casal per a la Gent Gran, hauran de fer una aportació de 8 euros. L’acte comptarà amb el lliurament de guardons als sis avis i àvies que enguany celebren els 95 anys.

El mateix dijous a dos quarts de nou del vespre servirà per donar el tret de sortida a la programació de Biblioteques amb DO, dins el marc també de les Festes de Sant Isidori. El primer acte programat és la presentació del llibre El silenci de les vinyes, a càrrec de l’autora Gisela Pou, un acte que servirà també per presentar l’edició limitada de 200 ampolles de vi Oda del celler del Castell del Remei etiquetat per l’ocasió amb el nom de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i que es posarà a la venda per 10 euros per aquells usuaris interessats en adquirir-ne.

25è aniversari del Premi Literari de Novel·la Breu

Un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori és el lliurament divendres a les nou del vespre del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, un acte que enguany prendrà encara més rellevància al celebrar les seves noves de plata. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha previst una celebració especial que tindrà com a presentador el periodista i escriptor Francesc Puigpelat, que precisament fou al 1989 el primer guanyador d’aquest premi amb el llibre El moment abans.

Dissabte

Dissabte tindrà lloc la Trobada de Colles Bastoneres a les sis de la tarda a la plaça Manuel Bertrand amb la participació dels Bastoners de l’Esbart Albada de Tàrrega, el Bastoners del Pla de l’Aigua de Lleida, la Colla Bastonera de Balaguer, la Colla Bastonera de Montserratí i la Colla Bastonera de l’Arreu de Mollerussa, amfitriona de la trobada. Al vespre tindrà lloc la missa de Vot de poble en honor al patró a un quart de nou amb l’anada en manifestació a la capella del sant i el cant dels Goigs.

Diumenge

Les festes acabaran diumenge amb la XVI Trobada de Puntaires de Mollerussa, organitzada per l’Associació de Dones Albada al Pavelló Firal. A les dotze del migdia a la plaça Major hi haurà una Ballada de Sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt i a les set de la tarda al Teatre L’Amistat hi haurà el concert de Sant Isidori a càrrec de l’Orfeó Renaixença.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any