Clam al carrer contra la corrupció

  • S'han fet manifestacions a les principals ciutats del país exigint una regeneració democràtica i coherència als polítics

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.03.2013 - 13:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els carrers de les principals ciutats dels país s’han tornat a omplir de manifestants avui en una sèrie de marxes simultànies contra la corrupció, l’atur i per a la regenració democràtica. Les marxes, que també exigeixen el final de les retallades, han estat multitudinàries i han aplegat milers de ciutadans. La més gran ha estat a Barcelona, amb més de seixanta mil manifestants, segons els organitzadors (vint mil segons la guàrdia urbana). També se n’han fet a València, Alacant, Palma, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa…. I a moltes ciutats espanyoles. La convocatòria, feta des de l’anomenada Cimera Social, que inclou els principals sindicats, respon a la crida de la Confederació Europea de Sindicats (CES) amb motiu de la cimera del 14 de març a Brussel·les.

‘La corrupció no crea ocupació!’

A Barcelona, l’actor Lluís Marco ha llegit el manifest al final de manifestació, exigint al polítics que siguin coherents en el context de crisi, retallades i amb el gran nombre de casos de corrupció que han sortit a la llum. ‘La corrupció no crea ocupació!’ ha estat una de les consignes més repetides. Un cop llegit el manifest han sonat la Internacional i Els Segadors. A la marxa hi han acudit, entre d’altres polítics, el líder del PSC, Pere Navarro; el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, i la diputada per ICV-EUiA, Laia Ortiz.

A Palma la marxa, especialment combativa, ha aplegat cinc-cents manifestants amb el lema ‘Contra l’atur: sis milions de raons’. Els crits més corejats han estat ‘Si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra’, ‘Hi ha solució, govern dimissió!’ i ‘A la pròxima visita, els donam dinamita’. Hi han participat el diputat socialista, Antoni Diéguez, la portaveu adjunta de MÉS, Fina Santiago, i el coordinador d’Iniciativa-Verds, David Abril.

A València la marxa ha aplegat milers de manifestants. A més, s’hi ha sumat una nova reivindicació en defensa de l’ensenyament públic i en català.

La CES vol exigir a la Unió Europea que aturi les polítiques d’austeritat. El dia 14 es preveu una gran mobilització col·lectiva a Brussel·les. Les etiquetes utilitzades han estat: #10M, #10Mbcn (Barcelona) i #10Mlleida (Lleida).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any