La CNN, una setmana a Barcelona

  • Recull de vídeos de la CNN al MWC · La periodista Kristie Lu Stout també parla de la ciutat i del Barça

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CNN, igual que moltes altres cadenes del món, ha estat tota aquesta setmana a Barcelona, amb motiu del Mobile World Congress (MWC). Amb la coneguda reportera Kristie Lu Stout al capdavant, la cadena nord-americana ha fet una vintena de vídeos, entrevistes i també connexions en directe des del congrés, cada dia. Lu Stout ha parlat des del congrés amb els dirigents de d’Android, Microsoft, Firefox, Blackerry, etc, fent un autèntic resum de les principals novetats i eixos del congrés. Alhora, però, també ha parlat Barcelona i del Barça. Heus ací un recull dels vídeos de la CNN a Barcelona:

El Barça, més que un club

En aquest vídeo, Lu Stout visita el Camp Nou i explica que el Barça és el club de futbol amb més seguidors a les xarxes socials, de tot el món. I també posa l’accent en el fet que és un dels clubs que ha generat més aplicacions mòbils. A més, la majoria d’aquestes aplicacions són desenvolupades per particulars i empreses externes que al mateix temps han rebut l’aprovació del Barça i, per tant, són considerades oficials. La reportera en parla amb el president del Barça, Sandro Rosell, i amb el responsable de noves tecnologies del club, Dídac Lee.

Embolic amb el català

En aquest altre vídeo, Lu Stout es passeja per Barcelona amb l’ajuda de diverses aplicacions del seu telèfon intel·ligent. La Sagrada Família, l’Estadi Olímpic, Can Culleretes, l Parc Güell, etc. I precisament al Parc Güell es fa traduir de l’anglès la frase: ‘On puc trobar el mosaic de la salamandra?’. La veu del telèfon li ho diu en català. Ella, però, es fa un embolic i diu que el mòbil li ho ha traduït en espanyol.


‘La mida importa’

Una de les principals novetats del Mobile World Congress han estat els terminals a mig camí entre una tauleta i un telèfon, desenvolupats sobretot per Samsung i Huawei. Són els anomenats ‘phablets’, un telèfon amb pantalla ben grossa. O una tauleta que també fa trucades. En aquest vídeo Lu Stout entrevista Chris Ziegler, editor de la revista tecnològica The Verge. I conclou: ‘La mida importa’.



Android, el sistema operatiu més popular

Lu Stout entrevista en aquest altre vídeo el director de l’àrea d’experiència de l’usuari d’Android, Matias Duarte Android és el sistema opertaiu per a mòbils més utilitzat del món, segons les dades de la mateixa CNN, que en fa un gràfic interessant. Duarte explica els secrets i els nous reptes d’aquest sistema operatiu.


Microsoft replica les declaracions de Bill Gates i defensa la seva estratègia

Encara dins de l’àmbit dels sistemes operatius per a mòbils, la CNN entrevista des del Mobile World Congress Greg Sullivan, director de màrqueting de Microsoft, que replica les delcaracions de Bill Gates, que al 2006 va deixar la presidència de la companyia, en què deia que l’estratègia de Microsoft en el camp de la telefonia mòbil era equivocada.


Firefox entre en la batalla dels sistemes operatius per a mòbils

Qui ha fet un pas endavant en el camp dels sistemes operatius per a mòbils és Mozilla Firefox, que ha aprofitat el congrés per a presentar els primers mòbil amb el sistema Firefox OS. La CNN en va parlar amb aquesta entrevista amb la directiva de Mozilla, Mitchell Baker.


Blackberry prova de recuperar terreny

I per a parlar de l’estratègia de Blackberry, que va presentar els primers terminals sense teclat Lu Stout va entrevistar Vivek Bhardwaj, director de software de Blackberry. Bhardwaj explica que Blackberry vol tornar a encapçalar el mercat de mòbils i que per això ha fet un gran esforç en diferents direccions i que han donat resultats molt satisfactoris.


Mòbils xinesos

Finalment, la CNN va posar el focus en les noves companyies de telefonia mòbil, especialment les xineses, com Huawei i ZTE, que han viscut un creixement espectacular els darrers mesos i que aspiren a entrar als mercats europeus i americans amb força, a partir de preus molt competitus, en els pròxims anys.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any