Núria Cadenes és escollida nova presidenta de Solidaritat

  • Uriel Bertran seguirà de secretari general i Alfons López Tena, que continuarà a l'executiva, fa un pas enrere en la nova etapa del partit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.01.2013 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora i periodista Núria Cadenes ha estat escollida avui presidenta de Solidaritat Catalana per a la Independència (SI) amb 375 vots a favor. El segon congrés de la formació, celebrat al teatre el Sucre de Vic, ha definit els 9 membres de la nova executiva que serà liderada per Cadenes -única candidata a la presidència- i per Uriel Bertran, que repeteix com a secretari general gràcies als 267 vots que ha aconseguit enfront del 144 del seu rival al càrrec, Jaume Jaume.

De la seva banda, Alfons López Tena seguirà a l’executiva, tot i que el candidat de la formació a la presidència de la Generalitat fa un pas enrere i deixarà de ser portaveu per centrar-se en el seguiment del procés d’autodeterminació.

‘Nosaltres vam néixer per tirar endavant el procés cap a la independència i això és el que continuarem fent’, ha explicat la proclamada presidenta de Solidaritat en substitució d’Antoni Strubell, que va decidir no optar a la reelecció. Cadenes, però, ha destacat la tasca d’Strubell els darrers dos anys al capdavant del partit i la de la resta de l’executiva, alguns dels quals repeteixen, com Uriel Bertran, Alfons López Tena i Roger San Millan.

Cadenes ha explicat a l’ACN que la renovació forçosa del partit -després del fort cop de les passades eleccions al parlament- no es pot valorar en termes de renovació o continuïtat, sinó que les persones que treballaran al capdavant de la formació continuaran fent-ho per apropar Catalunya a l’objectiu final de la independència.

La nova presidenta de SI ha definit les cinc grans prioritats de cara als propers anys. Ella les anomena les cinc ‘D’s’ i inclouen la Declaració de la Independència per part del Parlament; la defensa dels drets socials; la democràcia real com a fórmula de regeneració democràtica; el desenvolupament territorial del país; i la defensa de la realitat nacional de Catalunya, en especial de la seva llengua i cultura pròpia.

Fora del parlament, les prioritats són ara la feina als municipis on tenen una cinquantena de regidors i un batlle (Gallifa) i la presència al carrer. De fet, la nova presidenta ha explicat que, de moment, no s’han plantejat si tornaran a presentar-se a les eleccions al parlament.

Més de 500 adherits dels 2.500 que té Solidaritat Catalana per la Independència han participat en el congrés que s’ha fet aquest dissabte a l’auditori de El Sucre a Vic.

Després de les votacions, l’executiva de la formació queda de la següent manera:

Presidència: Núria Cadenes (375 vots)

Secretaria General: Uriel Bertran (267 vots)

Secretaria d’Organització i Finances: Roger San Millan (378 vots)

Secretaria de Política Institucional: Alfons López Tena (369 vots)

Secretaria de Polítiques Sectorials: Bruno Díaz (380 vots)

Secretaria d’Estudis i Programes: Núria Coral (324 vots)

Secretaria de Temes Internacionals: Conxita Bosch (350 vots)

Secretaria de Formació: Jordi Anento (319 vots)

Secretaria de Política Municipal: Iban Lapeira (397 vots)

 

Entrevista amb Núria Cadenes: ‘El projecte de Solidaritat és garantir i accelerar el procés independentista’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any