Defensa nega que l’exèrcit actuï a Catalunya per a frenar l’independentisme

  • Desvincula tota maniobra militar del context polític i social

VilaWeb
Redacció
10.10.2012 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, ha negat que el govern espanyol hagués utilitzat l’exèrcit o la guàrdia civil per a frenar l’independentisme a Catalunya. Morenés també ha considerat ‘fora de lloc’ les declaracions recents del vice-president del Parlament Europeu, l’eurodiputat popular Aleix Vidal-Quadras, en les quals suggeria la intervenció de la guàrdia civil a Catalunya.

Aquestes paraules del ministre arriben al cap de pocs dies que dos avions F-18 de l’exèrcit espanyol volessin a molt baixa altura per sobre de les comarques centrals del Principat causant una forta indignació. I coincideixen amb la divulgació d’un vídeo en què tropes de l’exèrcit fan maniobres d’entrenament pels carrers de Barcelona.

El ministre ha reiterat i volgut deixar clar que no li consta que hi hagi hagut ‘cap moviment militar ni cap reunió que tinguin relació amb l’independentisme a Catalunya’. I ha reblat: ‘les Forces Armades espanyoles tenen molt clara quin és la seva naturalesa, la seva funció, la seva història, la seva presència i les seves responsabilitats. I sobretot ha fet una demostració permanent de lleialtat política, lleialtat democràtica i lleialtat constitucional’.

Més informació:

Vídeo: Les maniobres de l’exèrcit espanyol a Barcelona

CiU veu una ‘provocació innecessària’ els vols dels F-18 al nord de Catalunya

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any