L’antic mercat del Born obrirà com a centre cultural la Diada del 2013

  • L'advocat i editor Quim Torra dirigirà el centre, que mostrarà les restes de la ciutat de 1714

VilaWeb
Redacció
06.09.2012 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’antic mercat del Born de Barcelona reobrirà per la Diada de l’11 de setembre de 2013 reconvertit en un centre cultural que mostrarà les restes de la ciutat de 1714. La reobertura es farà coincidir amb l’inici de la commemoració dels 300 anys del Setge de Barcelona per part de les tropes borbòniques. L’advocat i editor Quim Torra dirigirà el centre.

Durant una visita a l’espai, l’alcalde Xavier Trias ha recordat algunes de les vicissituds de l’edifici, que s’havia de convertir en la biblioteca provincial de Barcelona. Però les restes de la ciutat van fer variar el projecte per convertir el Born en un centre cultural.

El director del centre, Quim Torra, ha dit que l’equipament ‘vol ser punta de llança per a l’ambició nacional’, i ha explicat que les restes representen només el 5% dels edificis que es van obligar a demolir després del setge, i perviuen perquè es va construir el mercat.

El projecte es troba en una fase en què s’ha d’acabar l’arquitectura interior i executar el projecte museogràfic, un projecte que suposarà una inversió total de 84 milions d’euros. Més enllà de les restes, s’habilitaran quatre sales: una exposició permanent, que inclourà unes mil cinc-centes peces, amb un audiovisual; una sala per a exposicions temporals, que s’inaugurarà el desembre del 2013 amb una mostra sobre el Setge de Barcelona; una sala de recepció, llibreria, cafeteria i activitats de petit format, i una altra sala polivalent per a activitats culturals i ciutadanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any