CiU i PP aproven al parlament un objectiu de dèficit més estricte

  • Aprovada la llei d'estabilitat pressupostària, que fixa el dèficit en el 0,14% el 2018

VilaWeb
Redacció
10.05.2012 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha aprovat la llei d’estabilitat pressupostària, amb el vots de CiU i el PP. La llei fixarà al 0,14% del PIB el límit del dèficit estructural de Catalunya a partir del 2018, avançant-se dos anys a l’exigència del govern espanyol. En el moment de més tensió amb el govern espanyol, quan Rajoy no vol ni sentir parlar del pacte fiscal ni pensa tornar els diners que deu a Catalunya i amb una política d’invasió de competències, el parlament català fa una llei per a gestionar els pressupostos.

La votació de la llei es fa sis mesos després de l’aprovació del projecte de llei, gràcies als vots de CiU, del PP i del PSC. Aquesta llei és un dels compromisos contrets pel govern amb el PP per a aprovar els pressupostos del 2011. Però fa deu dies el congrés espanyol tirà endavant, amb el suport de CiU, la llei d’estabilitat pressupostària i de sostenibilitat financera, que obliga l’administració pública a un dèficit zero a partir del 2020.

Amb la llei catalana d’estabilitat pressupostària el govern català adquireix el ‘compromís del principi d’estabilitat pressupostària, d’acord amb el tractat de funcionament de la Unió Europea, i el protocol sobre el procediment aplicable en cas de dèficit excessiu’, s’avé a revisar el límit de dèficit en casos excepcionals (catàstrofes naturals i recessions econòmiques) i preveu de destinar els excedents econòmics a un fons de reserva.

Més informació:

Rajoy no vol ni sentir parlar de pacte fiscal

Homs: ‘Hem d’actuar en legítima defensa’

Les set mesures del govern contra ‘l’ofensiva recentralitzadora’ de Rajoy

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any