Els treballadors de RTVV consideren un èxit l’aturada d’avui

  • L'ex-director de l'ens declara al jutge pel cas Gürtel i diu que els regals del Bigotis eren normals entre amics

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2012 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa de Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) ha qualificat d’èxit la primera fase de la vaga parcial convocada per a avui contra l’ERO que pot deixar al carrer un miler de treballadors. Segons el comitè, durant l’aturada, de nou a onze del matí, el 70% de la plantilla ha fet vaga i Canal9 s’ha vist obligada a modificar la programació i suprimir l’espai ‘La Tertúlia’. La direcció rebaixa la xifra fins al 13,10%.

A banda, alguns treballadors han anat fins a Madrid, on avui declarava a l’Audiència Nacional espanyol l’ex-director general de RTVV, Pedro García, en relació a unes suposades irregularitats en la contractació de la cobertura de la visita del Papa a València.

Els treballadors exigeixen al Consell que aturi l’ERO i recuperi ‘els diners saquejats’ de l’empresa per part de la direcció. Li retreuen també que ‘no haja pres mesures contra els directius culpables de la situació econòmica de RTVV i ara vulga fer-ho amb els treballadors’.

Mentrestant, l’ex-director general de RTVV, Pedro García, ha declarat al jutge que els regals que va rebre del presumpte responsable de la trama Gürtel, Álvaro Pérez el Bigotis, eren ‘normals entre amics’ i que no tenien res a veure amb les adjudicacions que l’ens va fer per cobrir la visita del papa a València l’any 2006. García, que ha declarat durant prop de tres hores, ha responsabilitzat els tècnics de la mesa de contractació de RTVV d’elegir Teconsa com a adjudicat de les feines de muntatge d’àudio i vídeo.

El comitè d’empresa ha dit en un comunicat: ‘Després d’anys de gestió nefasta i possiblement delictiva que han fet que l’empresa acumulés un deute de 1.200 milions d’euros, es vol fer pagar als treballadors, amb la pèrdua de llocs de treball, l’espoli comès pels seus directius’. Per al comitè, és significatiu que ni l’empresa ni la Generalitat s’hagen personat en el cas de Pedro García, ni tampoc en el procés per delictes sexuals contra tres treballadores que se segueix contra el secretari general durant la mateixa època que García, Vicente Sanz.’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any