Correa, Crespo i el Bigotes declaren al jutge per la visita del papa a València

  • Són encausats per delictes de suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, emblanquiment de capital i delictes contra la hisenda pública

VilaWeb
Redacció
07.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El encausats en la trama de corrupció Gürtel Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez (‘el Bigotes’) declaren avui al jutge de l’Audiència Nacional espanyola per possibles irregularitats en la contractació d’empreses pe Ràdio Televisió Valenciana durant la visita del papa de Roma a València el 2006.

Correa anirà al jutjat amb ambulància, perquè el jutge instructor va denegar-li la petició de declarar per videoconferència, atès el seu estat d’estrés i d’angoixa.

A banda, el jutge instructor també prendrà declaració a Óscar Fragio, gestor de la companyia Teconsa, a la qual es va adjudicar la sonorització dels actes de la visita del papa.

Demà el jutge interrogarà l’ex-director general de RTVV, Pedro García Gimeno, acusat d’haver rebut regals en canvi de concedir l’adjudicació; també els encausats Vicente Torro Casanova, administrador únic del Grup Alvalon, i Ana María Martínez Penades.

Tots set es troben encausats per delictes de suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, emblanquiment de capital i delictes contra la hisenda pública, en relació amb l’IRPF del 2006 dels contractats i amb l’Impost de Societats i l’IVA que Teconsa no va abonar.

Segons l’informe de la fiscalia anticorrupció, l’ex-director general de RTVV va rebre ‘regals consistents en peces de roba, vehicles i de diners en metàl·lic’ de l’entorn de Francisco Correa que, ‘si més no, parcialment’, en relació amb la contractació irregular entre RTVV i alguna de les seves empreses.

Pel volum i pel nombre d’irregularitats, es destaca l’acte de la V Trobada de les Famílies mundial que es va fer a València els dies 7-9 de juliol del 2006. La televisió pública va adjudicar-lo a Teconsa per un import de 7.493.600 euros. La comesa va consistir a instal·lar i desmuntar els equips d’àudio i vídeo, la qual comesa es va subcontractar a les ‘empreses pantalla’ Apogee, Impacto Producciones, Sirius Show Equipement, Wild Electronic Design, Castaño Corporate i Free Consulting, que van estendre factures, presumiblement falses, per valor de 1.242.690 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any