Josep Riera, poeta d’Oristà

  • Ha editat "El preu del blat"

VilaWeb
Meritxell Verdaguer / LaRella
20.04.2012 - 19:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es va iniciar a la poesia als 40 anys, després de més de 20 anys com a poeta, la tardor passada va publicar el seu onzè llibre, El preu del blat.

Com van ser els inicis?

Quan vaig començar a escriure ho feia per mi, però després algú et llegeix i li agrada, o tens la sort de guanyar algun premi i això t’esperona. El primer llibre el vaig viure com un miracle, el segon també, i després ja va començar a entrar a la normalitat.

Per què escrius poesia?

Em sembla que és perquè amb poques paraules em permet dir moltes coses. Sóc incapaç d’escriure una novel·la. Amb la poesia pots explicar coses més profundes amb molt menys volum de paraules.

Imagino que vas haver d’aprendre a escriure en català.

És veritat, no sabíem escriure en català però era la nostra llengua, i al cap i a la fi una cosa és l’ortografia i l’altra la llengua. Vaig fer alguns cursos i escrivint se n’acaba d’aprendre.

De què parla l’últim llibre?

Del que costa estimar i del que costa viure. M’agrada que els poemes d’un llibre tinguin relació, em va bé per organitzar-me.

On busques la inspiració?

T’inspires amb el què tens més a prop, amb les coses quotidianes. És el millor per poder explicar-ho amb propietat

Quan escrius?

No em poso mai a escriure, a vegades treballant em ve una idea i m’ho apunto en un paper, hi vaig donant voltes i escric el poema quan ja el sé de memòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any