Tot a punt per a les Trobades d’Escola Valenciana

  • L'entitat les ha presentades avui i ha animat tothom a participar-hi

VilaWeb
Redacció
27.03.2012 - 16:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’IES Lluís Vives de València, icona de les protestes contra les retallades, ha estat la seu de la presentació de les Trobades d’Escola Valenciana, en la qual hi han assistit entitats, sindicats i també un representant de la Conselleria d’Educació. Les cercaviles, els tallers i les festes per la llengua són ‘una manera de reivindicar els drets dels docents, els drets de les famílies a la qualitat de l’ensenyament dels seus fills i el dret bàsic de la societat valenciana a no donar un pas enrere en un tema cabdal com és l’educació dels nostres fills i filles’, ha dit el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

El lema d’enguany de les Trobades, ‘Sí al valencià’, és el mateix que ha protagonitzat les mobilitzacions d’aquest últim any, les quals van aconseguir d’aturar el polèmic decret sobre plurilingüisme de l’ex-conseller Font de Mora. ‘Enguany aquest lema continua vigent, ja que les greus retallades en educació suposen també un intent de retallar la qualitat de l’ensenyament que millors resultats ha donat durant més de 25 anys, els programes d’ensenyament en valencià, sobre els quals caldria sustentar un model d’ensenyament plurilingüe de qualitat’, ha dit Moreno.

Escola Valenciana ha valorat positivament el ‘punt de diàleg tendit’ per l’actual consellera, Maria José Català, respecte el nou decret sobre plurilingüisme. En aquest sentit, Vicent Moreno ha puntualitzat: ‘Si aquesta proposta s’encamina cap a un sistema educatiu valencià, on es posen tots els mitjans i recursos per formar els docents, per dotar de materials de qualitat els centres, per garantir el domini de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglès, sense marginar el valencià, sinó potenciant-lo, se’ns estarà demostrant que caminem cap a un sistema educatiu de qualitat’.

Macro-trobada a l’Albereda

Per al 13 de maig hi ha prevista una macro-trobada a València, organitzada per cinc coordinadores comarcals d’Escola Valenciana, que reuniran a l’Albereda mestres, pares, mares i alumnes de diverses comarques (el Camp de Túria, el Camp de Morvedre, l’Horta Nord, l’Horta Sud i València Ciutat)per celebrar els vint-i-cinc anys de la primera Trobada que van organitzar conjuntament.

Paral·lelament a les Trobades, també s’organitza la Gira, el festival de música itinerant d’Escola Valenciana: el primer va tenir lloc per Falles. El proper serà dissabte a Ontinyent i la Gira acabarà al juliol amb el Feslloch.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any