Rajoy demana a l’agència tributària que actuï si cap ajuntament fa insubmissió fiscal

  • L'endemà que l'Ajuntament de Girona aprovés una moció a favor de la insubmissió fiscal a Espanya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.03.2012 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit avui al congrés que si hi hagués algun ajuntament que fes insubmissió fiscal caldria ‘estimular’ l’agència tributària perquè actués. ‘Hi ha una cosa que se’n diu agència estatal tributària i si hi ha un contribuent que no paga impostos, doncs l’agent de l’agència estatal anirà allà i, aplicant la llei, li exigirà que pagui els impostos. Això és el que s’ha de fer: estimular l’agència estatal tributària perquè la gent compleixi les obligacions fiscals’.

Les decaracions de Rajoy arriben l’endemà de l’aprovació al ple de l’Ajuntament de Girona d’una moció a favor de la insubmissió fiscal. Segons el text aprovat amb els vots a favor de la CUP i ICV i l’abstenció de CiU i el PSC, l’ajuntament donarà suport als ciutadans i les empreses que vulguin fer insubmissió fiscal a títol particular, i es compromet a liquidar, ‘quan sigui possible’, els impostos de l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya i no pas a l’administració de l’estat.

La moció també insta la Generalitat i l’Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d’actuació i a efectuar els canvis normatius necessaris per poder fer el pagament dels impostos a Catalunya, perquè el dèficit posa en perill el futur econòmic del país i tots els serveis públics i socials.

Girona, que forma part de l’Associació de Municipis per la Independència, s’afegeix a municipis com Berga, Manresa i Arenys de Munt, entre més, que s’han posicionat a favor de la insubmissió fiscal, començada per joves empresaris de Siurana i d’Olost de Lluçanès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any