La tertúlia proscrita

Dimiteix el president d’Alemanya per un escàndol de corrupció

  • Merkel suspèn un viatge a Roma per la crisi institucional

VilaWeb
Redacció
17.02.2012 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Alemanya, Christian Wulff (CDU), ha anunciat la dimissió avui al matí, arran d’un escàndol de corrupció durant la seva etapa com a cap de govern de l’estat de la Baixa Saxònia i per un cas de suposat tràfic d’influències amb el productor de cinema David Groenewold, que també és investigat. la fiscalia de Hannover havia demanat al parlament alemany que retirés la immunitat a Wulff per a poder ser investigat.

‘Sempre he estat honest’, ha explicat Christian Wulff. Segons un comunicat estatal, Wulff ha anunciat la seva dimissió perquè els fets dels últims dies ‘han afectat greument la seva confiança i efectivitat’.

A Wulff, se l’investiga per amagar un préstec hipotecari que havia rebut en condicions avantatjoses, per pressions al diari Bild perquè no publiqués la informació i per haver rebut diverses donacions i regals. La fiscalia considera que hi ha prou proves per investigar-lo.

La cancellera, Angela Merkel, ha anul·lat un viatge que havia previst per avui a Roma per entrevistar-se amb el primer ministre italià, Mario Monti, per parlar de la crisi de deute i les reformes a Itàlia. Merkel ha anunciat que els partits del govern i de l’oposició començaran converses per a designar un candidat de consens que substitueixi Wulff. ‘Amb la dimissió, ha deixat clar que ha actuat de manera correcta i legal amb el seu càrrec i en el servei als ciutadans’, ha dit refereint-se al president dimitit.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any