Aldarulls al barri del Besòs amb un mort i dos detinguts

  • Els mossos carreguen contra un centenar de veïns subsaharians que protestaven per l'assassinat d'un membre de la seva comunitat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.01.2012 - 23:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assassinat per un tret de bala, aquesta tarda, d’un noi d’origen subsaharià al carrer Palerm de Barcelona, al barri del Besòs del districte de Sant Martí, ha acabat amb destrosses i aldarulls importants al barri i amb dos detinguts, acusats d’assassinat. Els mossos d’esquadra han carregat contra un centenar de veïns d’origen subsaharià que s’han manifestat pels carrers del barri en protesta contra l’assassinat. Poc abans, havien detingut dos joves germans d’ètnia gitana amb nombrosos antecedents com a presumptes assassins. Segons diverses fonts, es tracta d’una pugna entre les comunitats subsahariana i gitana. En aquests moments la policia manté un dispositiu al barri per evitar nous aldarulls.

Els fets han tingut lloc aquest dimarts a la tarda quan, segons els veïns, mentre uns joves d’origen subsaharià jugaven a futbol al carrer uns altres nois d’ètnia gitana han començat una baralla. Un d’ells ha avisat un altra persona i aquesta ha disparat el tret mortal a la víctima, un dels nois que jugava a futbol, que ha caigut abatut i s’ha mort poc després a l’hospital.

Patrulles de mossos i de guàrdia urbana s’han desplaçat fins al lloc dels fets i han acordonat la zona tallant el carrer. Aleshores un centenar de veïns d’origen subsaharià s’han aplegat a la zona amb crits de protesta i els agents antiavalots han actuat. S’han bolcat contenidors del carrer que fa cantonada amb Palerm, s’han trencat els vidres de quatre cotxes aparcats i dos agents dels mossos i un nombre indeterminat de manifestants han resultat ferits.

La víctima portava dos o tres anys a Catalunya i tenia la família al Senegal. El crim ha tingut lloc a davant del número 6 del carrer Palerm.

Situació semblant a la viscuda aquest mes d’agost al barri de Son Gotleu de Palma

Els aldarulls viscuts avui al Besòs, suposadament per la pugna entre les comunitats subsahariana i gitana, recorden força els que es van viure aquest passat mes d’agost al barri de Son Gotleu de Palma, on aquestes dues comunitats van protagonitzar aldarulls durant dos dies per la mort, també, d’un jove subsaharià en circumsàncies poc clares.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any