Son Gotleu torna a poc a poc a la normalitat

  • Continua havent-hi un fort desplegament policíac

VilaWeb
Redacció
30.08.2011 - 17:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El barri de Son Gotleu, a Palma, comença a recuperar, molt a poc a poc, la normalitat. Després de dos dies d’incidents (vídeo), ja hi ha nens i gent gran passejant pels carrers i els comerços del barri han començat a obrir les portes al llarg del dia d’avui. Amb tot, encara s’hi respira un ambient tens i la policia hi manté un ampli desplegament policíac que s’allargarà uns quants dies.

La pugna pel control del tràfic de drogues entre la comunitat gitana i la subsahariana s’apunta com a origen del conflicte. Un conflicte que fa anys que dura i que ja ha tingut episodis igualment greus anys enrere, especialment l’any 2009, quan una simple baralla per unes ulleres de sol va acabar amb una batalla campal a tot el barri. Son Gotleu és el barri de Palma amb més pobresa i immigració. La majoria dels habitants són nouvinguts d’origen subsaharià que, des de la seva arribada, fa cinc o sis anys, ha tingut topades contínues amb la comunitat gitana, que ja vivia al barri des de feia més anys.

Aquesta vegada, l’espurna ha estat la mort, en circumstàncies encara poc clares, d’un jove nigerià que abans d’ahir va caure d’un balcó. La comunitat subsahariana va acusar la comunitat gitana de causar la mort argüint que hi hagué una persecució en en la qual tres gitanos van acabar empenyent i fent caure el jove nigerià des del balcó. La policia, però, va dir que no ho podia pas demostrar i va dir que més aviat semblava un accident ocorregut quan el jove intentava passar d’un balcó a un altre i va cedir la canonada en la qual s’agafava. Però ahir el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, afegia més confusió als fets admetent que havien trobat restes de sang a l’escala de l’edifici des d’on va caure el jove.

De les batusses i aldarulls, en què no hi han intervingut els gitanos, confinats a les seves cases, n’han quedat cinc detinguts, que han passat a disposició judicial. S’espera que la treva es mantingui i que la feina de representants d’associacions nigerianes que s’han desplaçat al barri ajudin calmar els ànims.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any