4.000 alcorins es van manifestar dissabte pels carrers de València en contra de la projectada incineradora.

  • La manifestació va eixir a les 12 de la plaça Sant Agustí, i hi van acudir 47 autobusos, que havien eixit a les 10 hores de davant de l'Ajuntament de l'Alcora

VilaWeb
Redacció
22.10.2011 - 16:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Alcora està des de fa temps en peu de guerra en contra de la projectada incineradora de residus, que l’empresa Reyval té previst instal.lar a només tres quilòmetres de la població. Després de repetides manifestacions i concentracions a la mateixa l’Alcora, fa un temps la comissió contrària a la seua instal.lació, de la qual formen part les tres forces polítiques presnets al consistori, PP, PSOE i BLOC, va acordar traslladar la protesta a Castelló. I, efectivament, fa un mes la manifestació convocada a la nostra ciutat va aplegar unes 2.500 persones. Davant d’aquest èxit, la comissió va acordar convocar-ne una altra a la mateixa València, per tal de fer-se sentir de primera mà per les autoritats autonòmiques.

La incineradora en qüestió va ser aprovada en estranyes circumstàncies durant el mandat de l’anterior govern local, del PSOE, per la conselleria que ara regenta la vallenca Isabel Bonig. De manera que a hores d’ara socialistes i populars s’acusen mútuament de la responsabilitat de la seua autorització. El cas és que en aquests moments el rebuig a la instal.lació de la incineradora ha desperat una pràctica unanimitat en la població i els pobles de l’entorn. Des del BLOC, tercer en discòrdia, s’acusa tant PP com PSOE d’haver permés que s’arribara fins ací però, en qualsevol cas, insisteixen que ara és el moment d’actuar amb fermesa per a aturar-la, i que serà després quan s’hagen d’esbrinar les responsabilitats existents.

Els representants castellonencs del BLOC i de Compromís van aprofitar la seua estada a València, amb motiu de l’acte central de precampanya d’aquesta candidatura, per incorporar-se a la marxa de protesta dels alcorins. Així ho van fer els seus candidats al Congrés i al Senat, Roger Mira i Jordi Julià, així com el diputat autonòmic de Compromís Josep Maria Pañella. Per la seua banda, el diputat provincial del BLOC, Enric Nomdedéu, va participar en l’acte des de l’inici, juntament amb els regidors alcorins d’aquesta formació nacionalista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any