Recoder garanteix que ‘no hi ha marge per nous transvasaments’ a l’Ebre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2011 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha volgut deixar clar durant la sessió de control al govern que l’executiu s’oposa a qualsevol intent de transvasament que afecti al riu Ebre. Segons Recoder, les condicions actuals ‘no donen marge’ a nous intents per treure aigua del riu i ha alertat que els documents de l’estat que ha pogut llegir sobre els plans hidrogràfics poden ‘incomplir la directiva marc de l’aigua de la Unió Europea perquè no millora el cabal de manteniment’ de l’Ebre.

La Diputació de Castelló va tornar a demanar, aquest setembre, el minitransvasament de l’Ebre, després de l’ordre del Tribunal Suprem perquè el govern espanyol respongués la sol·licitud de transvasament que la diputació ja havia fet el 2005. La possibilitat d’un transvasament va portar la Plataforma en Defensa de l’Ebre a mobilitzar-se en contra. De fet, fa uns dies el govern espanyol va dir que no atendria la petició de la Diputació de Castelló.

Avui Recoder ha insistit que per part del govern català no hi ha cap intenció de permetre un transvassament de l’Ebre. El conseller ha recordat que, els estats de la UE van acordar que a final de l’any passat ‘havien de tenir enllestits els plans hidrològics’, fet que obligava a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, ‘però això no s’ha fet’. A més, Recoder ha explicat que els documents als quals ha tingut accés ‘no milloren els cabals del tram final, i això incompleix la directiva marc de l’aigua perquè no millora el cabdal de manteniment’.

És per això que el conseller considera que, ‘per complir amb la UE, garantir un cabal suficient i garantir els usos actuals, no hi ha marge per a nous transvasaments’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any