La PDE torna a exigir al govern espanyol que descarti el transvasament a Castelló

  • La plataforma convoca un acte informatiu el pròxim 1 d'octubre a Tortosa

VilaWeb
Redacció
20.09.2011 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha tornat a exigir al govern espanyol del PSOE que es pronunciï obertament en contra del possible minitransvasament de l’Ebre, que va reclamar la setmana passada el ple de la Diputació de Castelló. Consideren que, en coherència amb la derogació del transvasament l’any 2004, l’executiu espanyol ha de fer una declaració política per desautoritzar el projecte. El moviment antitransvasament ha convocat pel pròxim 1 d’octubre una reunió informativa a Tortosa per tractar la sentència del Tribunal Suprem espanyol i la demanda de la Diputació de Castelló.

La PDE ha agraït la resposta de partits polítics i ajuntaments a la moció de l’ens provincial castellonenc però ha recordat que, en qualsevol cas, el rebuig de la proposta s’ha circumscrit únicament en l’àmbit territorial i no estatal. ‘Tant ICV, ERC, CiU com PSC tenen veu a l’estat i han de dir al govern del PSOE que es manifesti’, ha declarat el portaveu del moviment social, Joan Antoni Panisello.

Apunten que, més enllà que materialment no quedi temps suficient durant aquest mandat per iniciar un procés parlamentari per refusar aquesta demanda, l’executiu espanyol hauria de manifestar-s’hi, ‘si hi ha voluntat política’, amb una declaració d’algun ‘portaveu autoritzat’. ‘Han de continuar el que van fer l’any 2004 i no autoritzar-ho’, ha insistit Panisello, qui ha recordat la incongruència que suposaria no fer-ho quan encara ha d’aprovar el règim de cabals per al tram final de l’Ebre. ‘No podem fer que ho faci el pròxim govern, que segons totes les enquestes serà el PP, i llavors ja sabem què passarà’, ha afegit.

El moviment antitransvasament analitzarà en el marc d’un acte informatiu, obert a la societat ebrenca en general, que han convocat pel pròxim dissabte 1 d’octubre, a les vuit del vespre, a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa. La trobada ha de permetre discutir les repercussions d’aquests fets i articular l’oposició de la ciutadania.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any