‘Los pasos dobles’ d’Isaki Lacuesta arriba avui

  • Repassem les estrenes d'aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
23.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui les sales de cinema presentaran ‘Los pasos dobles’, del cineasta Isaki Lacuesta (Girona, 1975), que opta a la Conxa d’Or del Festival de Sant Sebastià. Lacuesta va rodar el film a Mali, amb Miquel Barceló, inspirant-se en l’escriptor i pintor francès François Augiéras (1925-71), el qual identifica amb personatges diversos, en un joc de duplicitats i d’aventura, que és com veu el director mateix el seu film.

Tot seguit fem un repàs dels films que s’estrenen aquest cap de setmana.

>Los pasos dobles. Direcció: Isaki Lacuesta. Intèrprets: Djenebou Keita; Miquel Barceló. Gènere: Drama. Esbós: La millor manera de fugir dels teus perseguidors sense deixar rastre és de recular sobre les teves petjades. Això pensava François Augiéras, que va cobrir de pintures un búnquer militar del desert i després va deixar que la sorra el colgués. Però qui era Augiéras? Un legionari, un pintor, un escriptor, un pistoler, un lladre? Vídeo.

>No habrá paz para los malvados. Direcció: Enrique Urbizu. Intèrprets:  Helena Miquel; José Coronado, Rodolfo Sancho. Gènere: Policíac. Esbós: L’inspector de policia Santos Trinidad, de camí cap a casa, es veu implicat en un triple assassinat. Un testimoni fuig i hi ha el perill que l’incrimini, de manera que l’empaita per eliminar-lo. Mentrestant, la jutgessa Chacon acorrala meticulosament l’assassí. Vídeo.

>Kerity i la casa dels contes (Kérity et la maison des contes). Direcció: Dominique Monféry. Gènere: Animació. Esbós: Nathaniel, de set anys, hereta de la seva tia una biblioteca plena de llibres antics. L’herència no li fa gaire gràcia, sinó que els llibres són habitats. Però cal és esbrinar la inscripció màgica…. En català en algunes sales. Vídeo.

>El gènere femení. Direcció: Carlos Benpar. Intèrprets: Esther Bové, Aina Clotet, Sílvia Marsó; Jaume Comas, Fernando Guillén. Gènere: Drama. Esbós: En la vida d’en Raimon, director teatral, hi ha tres dones de personalitats ben diferents. Aviat es veu que li costa de  relacionar-s’hi. En català en algunes sales. Vídeo.

>Robert Mitchum est mort. Direcció: Olivier Babinet, Fred Kihn. Intèrprets: Danuta Stenka; Olivier Gourmet, Pablo Nicomedes, Bakary Sangaré. Gènere: Drama. Esbós: Franky, un actor sense feina, malgasta els dies fumant i delejant ser famós. Un dia el seu representant el fica en un cotxe en direcció al nord perquè tenen una cita amb l’ídol de Franky al Cercle Polar Àrtic. Així comença un estrany viatge a la recerca de l’ídol de la gran pantalla en un paisatge desconegut. Vídeo.

>Friends with Benefits. Direcció: Will Gluck. Intèrprets: Mila Kunis, Patricia Clarkson; Justin Timberlake, Bryan Greenberg. Gènere: Comèdia. Esbós: Una jove caçadora de talents de Nova York convenç un treballador nou que accepti un càrrec a la ciutat. Tot i sentir-se atrets, cada un representa tot allò que l’altre detesta, per això s’acontenten amb una relació estrictament física. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any