‘La cantant calba’, al Tantarantana

  • Va ser la primera obra de la companyia Estudi Zero, que enguany celebra els vint-i-cinc anys

VilaWeb
Redacció
19.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia Estudi Zero representa aquest cap de setmana al Teatre Tantarantana del Raval de Barcelona ‘La cantant calba’ d’Eugène Ionesco, la primera obra que va representar ara fa poc més de vint-i-cinc anys.

El mateix text traduït per Biel Mesquida, gairebé els mateixos actors i el mateix espai escènic: aquesta és la manera com la companyia ha volgut celebrar els vint-i-cinc anys fent teatre. Una de les actrius que hi és des de la primeria, Pepa Ramon, va explicar a VilaWeb, arran de l’estrena de l’espectacle a Palma, que la companyia havia volgut ser molt fidel als orígens; que només hihavien afegit alguns acudits finals. També deia que era una peça difícil, perquè no té peus i és plena de repeticions, però que els agradava molt pel fet de ser una de les icones del teatre de l’absurd.

Ionesco va dir de ‘La cantant calba’ que era una ‘antiobra’: basada en el mètode Assimil per a aprendre anglès, satiritza la banalitat de les relacions humanes convencionals. Biel Mesquida, segons que ha explicat a VilaWeb, va traduir l’obra de Ionesco del francès al ‘palmesà’, que és el mallorquí de Palma, i fins i tot va situar l’acció al si d’una família de Palma de Mallorca.

L’obra va ser el primer gran èxit de la companyia: l’any 1986 la van presentar a la III Mostra de Teatre Memorial Llorenç Moyà i va ser guardonada amb el primer premi i quatre més: al millor actor, a la millor actriu i a la millor escenografia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any