CiU acusa Hereu de no prendre decisions com a batlle

  • Considera que esquiva decisions i qüestions polèmiques i que actua com si ja fos a l'oposició

VilaWeb
Redacció
22.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle en funcions de la ciutat de Barcelona, Jordi Hereu, té encara nou dies de mandat al davant, però, segons CiU, que l’1 de juliol agafarà les regnes de l’ajuntament, ja fa dies que ha deixat de fer de batlle: no pren decisions importants, que deixa per al futur batlle, Xavier Trias, i defuig la seva responsabilitat (àudio). ‘Si Trias ocupés el lloc d’Hereu, estaria al peu del canó i prendria decisions fins a l’últim dia; Hereu no pot actuar com si ja fos a l’oposició, fins que no hi hagi el nou alcalde’, va dir ahir el portaveu de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i futur tinent-batlle, Joaquim Forn, que va posar d’exemple el desallotjament de la plaça Catalunya, responsabilitat de l’ajuntament (àudio).

Forn no va voler precisar si la plaça s’havia de buidar abans de la revetlla de Sant Joan o després, però va deixar clar que Hereu esquivava la decisió i, per això, li va recordar que era ‘alcalde fins a l’últim moment’. Per CiU, ‘la cosa més important és que això no s’allargui més; l’alcalde no pot ser neutral en aquesta situació perquè el sentit de la responsabilitat li hauria de fer prendre decisions’.

L’expedient obert al guàrdia urbà que va fer comentaris violents, en el mateix punt

Una de les qüestions encara pendents de resoldre i que l’actual executiu municipal allarga injustificadament és l’expedient obert a l’agent de la guàrdia urbana que va fer comentaris violents arran de l’operació del 27 de maig contra l’acampada de la plaça de Catalunya. L’ajuntament va obrir un expedient informatiu a Ferran Teruel pels comentaris fets a Facebook; segons l’ajuntament, l’expedient s’havia d’avaluar al cap de pocs dies i convertir-se en un expedient sancionador, que podia incloure fins i tot l’expulsió del cos.

Teruel, que en qualitat de membre de la guàrdia urbana, es va limitar a mantenir el cordó de la policia, va dir: ‘Això meu ha estat com ser en una pastisseria i no poder menjar ni un trosset de pastís…, tants fills de puta i no he pogut clavar ni una clatellada.’ Al cap de poques hores alguns grups de Facebook van exigir responsabilitats a l’ajuntament sobre la qüestió. En aquests moments el grup ‘No queremos policias como Ferran Teruel’ té més de vint-i-una mil adhesions.

Ara, gairebé un mes després dels fets, fonts de l’ajuntament van explicar ahir a VilaWeb que no hi havia hagut cap canvi en l’expedient i que, malgrat la celeritat promesa de primer moment, no hi havia cap termini de resolució fixat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any