La tertúlia proscrita

Mar Iglesias: ‘És d’agrair que Font de Mora deixe de ser conseller d’Educació’

  • La periodista parla del panorama polític valencià el dia de la constitució de les Corts

VilaWeb
Redacció
09.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hui hauria de ser un dia especial, un dia important per a tots els ciutadans del País Valencià. Comença la huitena legislatura de Corts. Però, aquesta nova legislatura sembla que ens durà poques novetats i més dificultats. Marcada per les ombres del passat recent (Gürtel, Brugal, etc.), que encara han de resoldre els tribunals, la festa inaugural ja ha estat objecte de polèmica pels 18.000 euros que costa el ‘muntatge’. En temps d’austeritat i de retallades econòmiques a la gent, també sorprèn que Camps renove el contracte de la Fórmula 1, per més d’un centenar de milions d’euros, essent així que la Generalitat té 17.000 milions de deute i no pot pagar les factures.

Tot fa pensar que això que ens espera serà molt pitjor que no allò que hem vist i sofert fins ara. I és que, quan ens pensem que ja hem tocat fons, resulta que les coses encara poden enfonsar-se més Els indicis són clars. D’una banda, entra a les Corts l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, que reconeix sense dissimular que ha rebut regals (sense atorgar favors en canvi, és clar, que els regals són perquè se’ls mereix) i que parla amb el seu amic promotor sobre els colors dels plànols (‘Hola, tronco’, li diu, i ell respon ‘hola nena’). D’una altra banda, criden també l’atenció les paraules de Rafael Blasco, de nou portaveu del PP a les Corts: ‘Mostraremos un talante abierto, de diálogo y de consenso’. Un tarannà, com el que han tingut fins ara, i que ha condemnat el Tribunal Superior de Justícia per no haver facilitat informació a l’oposició?

Una menció especial es mereix qui és a partir d’avui el president de les Corts, Juan Cotino, conseller de Medi Ambient en funcions, vinculat a l’Opus Dei i també conegut com a Coent-man! en el món de la Paella Rusa. El més internauta de tots els polítics del PP ha estat criticat pels contractes que han rebut alguns familiars seus. No s’entén el perquè d’aquestes crítiques…, perquè ell mateix es declara gran defensor de la família ‘tradicional’ i les primeres fotos del seu espai a Flickr són al Vaticà.

Ens resta el consol de saber que en aquesta nova legislatura hi haurà més veus a l’oposició, amb l’entrada de Compromís i d’Esquerra Unida. I en especial, és d’agrair que Alejandro Font de Mora deixe de ser conseller d’Educació. No oblidem que hui a la vesprada tenim una cita ‘Per un ensenyament de qualitat. No a les retallades. Sí al valencià’. A València, a les 19.00 (plaça de la Mare de Déu),  a Alacant a les 18.00 (carrer de Carratalà, 47) i a Castelló a les 19.00 (Casa dels Caragols, carrer Major, 78).

 

Mar Iglesias

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any