La tertúlia proscrita

Science desinfla el globus mediàtic de la Nasa sobre la vida extraterrestre

  • Publica l'article sobre el bacteri que pot viure amb arsènic

VilaWeb
Redacció
03.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La revista Science publica avui (edició impresa) la notícia sobre la troballa d’un bacteri que pot viure amb arsènic i que, segons els autors de la investigació, demostra les possibilitats de vida extraterrestre. L’anunci, el va fer la Nasa fa mig any, i de fet, ha estat publicat a la web de Science des d’aleshores. Però la revista no l’ha publicat, imprès, fins avui. I el publica acompanyat de vuit articles crítics, la majoria dels quals en neguen la credibilitat, amb les respostes corresponents dels autors de la investigació.

Les vuit crítiques publicades a la revista conclouen que hi ha hagut dèficits en els mètodes emprats, en la interpretació dels resultats i en les conclusions finals. De fet, cap científic no s’ha manifestat públicament d’acord amb les conclusions de l’estudi. En canvi, els autors de l’estudi el mantenen i en defensen la validesa. Els articles crítics ja fa uns quants dies que s’han publicat a la web.

En realitat, el procediment de publicació de l’estudi no té precedents: fa sis mesos que es va publicar a internet, ço que ha permès tot de debats i de discussions a la xarxa abans de fer-ne una edició impresa. És a dir que les xarxes socials també modifiquen la manera de transmetre la informació científica.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any