La comissió de joves es queixa de la limitació de les seves funcions

  • Denuncien que l’Ajuntament vol imposar els grups que han de tocar a la Festa Major de Sant Joan · Està previst que Manel toqui el dia 24

VilaWeb
Redacció
18.04.2011 - 21:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió de joves que s’encarrega de l’organització del Solsticidi ha volgut fer públic el seu punt de vista pel que fa a la polèmica en relació amb contractació de grups per a la propera Festa Major. La comissió ha volgut desmentir algunes informacions aparegudes a la premsa i a les xarxes socials, així com denunciar l’actitud d’imposició que segons ells ha tingut l’Ajuntament aquest any.

“No és que no ens agradi Los Delinqüentes”, han expressat aquest dilluns Laura Solé i Montxi Guerrero, cap de la comissió des de fa dos anys. En les darreres setmanes, fins i tot s’havia creat un grup de Facebook anomenat Queremos a los Delincuentes en Valls pa’ San Juan, que retreia a la comissió de joves la seva negativa a contractar el grup andalús. Segons han explicat els membres de la comissió, el grup Los Delinqüentes té un cost de 24.000 euros, mentre que el pressupost de què disposa la comissió des de fa sis anys per organitzar tres nits de concerts és de 27.000 euros.

Tal com va avançar Vilaweb Valls, la comissió de joves està descontenta amb l’actitud del govern municipal pel que fa a la contractació dels grups de la Festa Major, perquè “ens va proposar la idea de portar Manel i Los Delinqüentes, i al cap d’uns dies vam saber que Manel ja estava contractat, amb un pressupost a banda de 12.000 euros”. La comissió, aleshores, va decidir que no acceptava la idea de portar el grup andalús: “Si hi sumem els gairebé 3.000 euros que s’han de pagar a l’SGAE, ens quedem sense pressupost per portar cap més grup”. La proposta d’Albert Batet incloïa també una orquestra de festa major per a la nit de la revetlla. La intenció de la comissió, en canvi, és d’omplir les nits del 22, 23 i 25 de juny amb una cartellera més complerta, comptant que el 24 actuarà Manel.

A més, la comissió es queixa que l’Ajuntament ni tan sols els garanteix el pressupost de 27.000 euros si no accepten la contractació de Los Delinqüentes el dimecres 22, ja que, segons Albert Batet, si actua aquest grup buscarà patrocini privat, però no si actuen els grups que decideix la comissió. Segons han explicat els portaveus dels joves, des del 2009 hi ha hagut imposició de grups (Lax’n’busto el 2009, Els Pets i La Pegatina el 2010).

 

La comissió no entén com pot ser que, en un any de Decennals en què s’ha d’ajustar el pressupost per a la Festa Major (un exemple ha estat l’escurçament dels dies de festa), l’Ajuntament es mostri tan convençut de contractar un grup tan car, i creu que “cal que es replantegi la funció de la comissió de joves, perquè cada dia l’estan escapçant més”.

 

El funcionament de la comissió  fins ara

Des que es va crear fa més de deu anys, la comissió de joves ha funcionat d’una manera similar. Cap a l’abril, l’Ajuntament els comunica un pressupost per organitzar les nits a les veles, i la comissió fa un llistat de possibles grups, que fa arribar a l’Ajuntament perquè busqui la disponibilitat i el pressupost d’aquests grups. Un cop la comissió disposa de les dades, tria els grups que s’ajusten al pressupost de l’Ajuntament d’entre els que hi ha disponibles. “Normalment no són gaires, perquè ens donen el pressupost a l’abril i molts grups ja tenen concerts programats”.

Els representants de la comissió han volgut fer saber que, encara que s’anomeni “comissió de joves”, es tracta d’un grup sense limitació d’edat i en el qual tothom participa a títol individual. “Es tracta d’una eina de participació ciutadana oberta a tothom i que cada any intenta portar grups d’estils variats”, han explicat, tot convidant a qui ho vulgui a afegir-s’hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any