La tertúlia proscrita

Neix la Fundació Assistencial d’Osona

  • Se centrarà en serveis a la gent gran i la dependència

VilaWeb
Redacció
16.11.2010 - 09:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres institucions amb un notable prestigi en l’atenció a les persones han constituït la Fundació Assistencial d’Osona (FADO) per donar resposta a les creixents necessitats relacionades amb la gent gran, la manca d’autonomia i la dependència. La FADO l’han fet possible la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic; la Fundació Privada Hospital de Sant Jaume de Manlleu de Manlleu; i la Fundació Privada Alfons Carbonell El Cedre. Un dels primers serà optar al concurs per al servei d’atenció domiciliària al conjunt de la comarca.

La nova Fundació, amb unes característiques singulars a Osona, vol ser una institució assistencial sense ànim de lucre, experta i professionalitzada  en l’assistència a les persones amb dependència, especialment les persones grans, i les seves famílies. Per fer-ho possible,  els seus projectes de desenvolupament s’orienten cap a la provisió de serveis de manera integral i també ser de referència en la gestió i difusió del coneixement.

La FADO esdevé la demostració de la vocació de sumar esforços dels patronats de les tres Fundacions amb la intenció que la comarca disposi dels equipaments i serveis necessaris per assolir una bona qualitat de vida de les persones grans, especialment aquelles que són dependents.

En la seva declaració de principis, la FADO es mostra disposada ha assumir també responsabilitats relacionades en la formació i actualització de coneixements dels professionals que treballen en l’àmbit dels serveis socials i els serveis a la persones. També estarà en condicions de fer anàlisis, estudis i projectes relacionats amb polítiques socials.

La FADO es planteja, a banda d’oferir una atenció integral a les persones grans i les dependents, fixar línies de suport als cuidadors, sovint mancats de recursos i estratègies per fer front a una realitat complexa.

L’execució de les activitats es farà d’una forma directa per part de l’equip humà de la nova Fundació, o bé amb col·laboració amb d’altres entitats, institucions o persones.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any