El desfalc al Palau ja supera els trenta milions d’euros, segons l’auditoria

  • L'Orfeó Català nomena en la primera assemblea d'ençà del cas Millet la Comissió que ha de reformar els estatuts amb vista a les eleccions als òrgans de govern

VilaWeb
Redacció
26.02.2010 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A mesura que es van coneixent més dades de l’auditoria del Palau de la Música, el desfalc va augmentant. Les últimes dades conegudes de l’informe pericial de Deloitte apunten a un desviament de més de trenta milions d’euros per part de Fèlix Millet i Jordi Montull. Unes novetats conegudes el mateix dia en què es fa la primera assemblea dels socis de l’Orfeó Català d’ençà del ‘cas Millet’ i en la qual l’actual junta directiva proposa la constitució d’una comissió estatutària perquè posi en marxa la reforma dels estatuts amb vista a les properes eleccions als òrgans de govern.

Els membres de l’actual junta, que encapçala Mariona Carulla, han optat per prendre aquesta decisió amb el porpòsit de ‘refundar’ l’entitat. L’actual Junta demana avui als socis que els renovin la confiança uns mesos més per a poder endegar aquesta comissió i totes les mesures que se’n desprenen. La junta vol separar els òrgans de govern i executius, instaurar una limitació temporal dels mandats i també la realització periòdica d’auditories comptables i de gestió, fiscalitzades per organismes públics.

Els 150 socis dels 1.750 convocats (una assistència superior a la de les darreres assemblees), seran informats també dels resultats de les auditories que han de determinar el desfalc comès per Millet i Montull i que, segons les últimes informacions, parlen de 34 milions d’euros. Aquesta xifra, de fet, no ha parat d’augmentar: la fiscalia mateix parlava, a principi de l’octubre passat, de vuit milions d’euros; quinze dies més tard, en el recurs (pdf) presentat a l’Audiència de Barcelona, la xifra ja era de vint milions d’euros, i al novembre les auditories ja parlaven de més de vint milions.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any