‘Dones a l’Islam. Autodeterminació’, llibre de Yaratullah Monturiol

  • Amb aquest llibre l'editorial Trabucaire inicia una nova col·lecció per donar veu a les lluites de les dones · Es presenta avui al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison a Barcelona

VilaWeb
Redacció
15.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb ‘Dones a l’Islam. Autodeterminació’ (Trabucaire), l”islamòloga Yaratullah Monturiol i Virgili vol donar a conèixer les seves vivències de dona musulmana creient, que viu i actua d’acord amb la seva fe. El llibre neix arran de l’estudi sobre la pràctica espiritual islàmica que l’autora va fer durant set anys i parla sobre les mutilacions genitals femenines, els matrimonis forçosos, el vel, la poligàmia o l’apropiació indeguda del dot en les dones.’Dones a l’Islam. Autodeterminació’ es presenta avui al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison a Barcelona i comptarà amb la participació de l’autora; la secretària general de GIERFI, Dolors Bramon, encarregada de fer el pròleg; Marta Selva, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Maria Àngels Falquès, en representació de l’editorial Trabucaire. Amb aquest llibre l’editorial inicia una nova col·lecció titulada ‘Tinta fèmina’ per donar veu a les lluites de les dones.

Yaratullah Monturiol: les dones islàmiques a Catalunya

Yaratullah Monturiol, és islamòloga i estudiosa de l’Alcorà, fa de conferenciant des de 1994 sobre la dona, espiritualitat, islam, diàleg intereligiós i interculturalitat. Monturiol va començar una tasca cultural i intel·lectual per promoure l’associacionisme entre les dones musulmanes que viuen al principat i per treballar en l’estudi i la reivindicació dels drets humans.

Enllaços
Notícia relacionada: VilaWeb TV: Dolors Bramon: ‘L’islam no és partidari de la poligàmia’.
VilaWeb Lletres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any