(22/04) Lliurats els Premis ’25 d’abril’ a Benissa.

VilaWeb
Redacció
21.04.2001 - 22:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre Cultural de Benissa ha estat la seu de l’entrega dels premis literaris 25 d’abril i del certamen de pintura Salvador Sòria.

El bibliòfil i membre de l’Acadèmia Valenciana, Manuel Bas Carbonell, ha estat el president d’honor de la XXI edició dels premis de poesia, narrativa curta i investigació. En la seua intervenció, Bas va rememorar els anys 80 i 90 de la literatura comarcal i va destacar la figura de l’escriptor benissenc mestre Bernat Capó, present en l’acte. A més, va destacar els premis de Benissa com un referent important en el marc de tota la cultura valenciana.

L’obra Manyà de tenebres de Joan Carles González Pujalte ha resultat guanyadora en poesia, mentres que en la modalitat de narrativa curta el guardó ha sigut per a l’obra Hel·lena: un record sempre és mentida, de Lliris Picó i Carbonell, de Sant Vicent del Raspeig. L’autora ha comentat la seua obra, dedicada al món dels malalts mentals, i hi ha dedicat el premi als seus pares. La modalitat d’investigació d’este concurs de Benissa ha quedat deserta, encara que el jurat ha recomanat que el treball La depuració de l’escola primària a la Marina Alta 1939-1943 siga reelaborat i servisca millor tota la seua documentació emprada.

En l’acte, s’ha fet la presentació de Veu de dóna, Els somnis d’Eva de Carles Cortés, premi narrativa curta 2000, i de l’obra Neu Fossa, de Sergi Jover, premi de poesia.

Respecte al certamen pictòric Salvador Sòria, destacar que el guanyador ha sigut José Vicente Guerrero amb l’obra Atenea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any