Eliseu Climent, Najat El Hachmi i la selecció catalana de patinatge, protagonistes dels premis Joan Coromines de la CAL lliurats ahir durant el V Sopar per la Llengua

VilaWeb
Redacció
16.04.2005 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels actes més importants que organitza la Coordinadora d’Organitzacions per la Llengua (CAL) en escaiença de la Diada de Sant Jordi és el Sopar per la Llengua, que enguany celebra el cinquè aniversari. Dissabte a la nit, a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, es va fer el lliurament dels Premis Joan Coromines. Els guanyadors del 2005 van ser l’editor, activista cultural i president d’Acció Cultural del País Valencià Eliseu Climent, l’escriptora marroquina Najat El Hachmi (autora del llibre ‘Jo també sóc catalana’), la selecció catalana d’hoquei patins i i el cafè-bar Jimmy Jazz d’Igualada (que no fa pas gaires dies va tancar definitivament les portes). L’acte va comptar amb la participació dels escriptors Víctor Alexandre i Gemma Pascual i del músic Biel Majoral.

A més a més, durant el Sopar per la Llengua d’enguany, també es va retre homenatge als músics Ovidi Montllor i Guillem d’Efak, coincidint amb el desè aniversari del seu traspàs, i a Joan Coromines, precisament l’any en què n’hauria fet cent.

Del programa d’actes de la CAL en destaca la manifestació convocada el pròxim 23 d’abril, amb el lema ‘El català, única llengua oficial’, i el gran concert del Palau Sant Jordi, convocat conjuntament amb altres entitats de defensa de la llengua i la cultura, i en el qual hi actuaran Quimi Portet, Lluís Llach i Feliu Ventura, Lax’n’busto, Mesclat, Obrint Pas, La Carreu i Dept.

Enllaços
Més informació: Entitats.info.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any