Les millors fotografies del World Press Photo, al CCCB

  • L'exposició de les guanyadores del World Press Photo es pot veure al centre cultural barceloní fins al 26 de maig

VilaWeb
Redacció
02.05.2019 - 17:00
Actualització: 02.05.2019 - 17:09

Una nena petita plora desconsolada entre un cotxe i les cames de la seva mare, que és escorcollada per un policia fronterer dels Estats Units a la ciutat de McAllen, a Texas. ‘Nena plorant a la frontera’ (‘Crying girl on the border’), de John Moore, és la fotografia guanyadora del World Press Photo 2019, i es pot veure, juntament amb les altres fotografies premiades d’enguany, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins al 26 de maig.

Barcelona és una de les primeres ciutats del món que acull l’exposició. Després, anirà a més d’un centenar de ciutats arreu del món a quaranta-cinc països.

‘Nena plorant a la frontera’ no és l’única fotografia de la caravana d’hondurenys que ha merescut reconeixement del World Press Photo, Pieter Ten Hoopen ha estat guardonat amb el premi al millor fotoreportatge per ‘La caravana de migrants’ (‘The migrant caravan’):

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Fotografia: Pieter Ten Hoopen.
Fotografia: Pieter Ten Hoopen.
Fotografia: Pieter Ten Hoopen.
Fotografia: Pieter Ten Hoopen.

Hi ha diverses categories de fotografies i en cadascuna hi ha tres premiats en dues seccions: fotografia individual i fotoreportatge. Medi ambient, natura, esports, temes contemporanis, notícies generals, notícies puntuals, retrats i projectes a llarg termini són algunes de les categories del concurs.

De finalistes a World Press Photo de l’any, n’hi ha hagut sis. Són aquests:

world press photo
‘Víctimes d’un presumpte atac amb gas reben tractament a Ghouta de l’est’ (‘Victims of an alleged gas attack receive treatment in Eastern Ghouta’), de Mohammed Badra.
‘Noi almajiri’ (‘Almajiri boy’), de Marco Gualazzini. Un noi orfe camina al costat d’una paret amb dibuixos d’armes al Txad. Hi ha una greu crisi humanitària a la conca del Txad i el grup gihadista Boko Haram se n’aprofita; per exemple, utilitzant els pobles locals com a terreny de reclutament.
world press photo
‘Embarassada després de la prohibició de nens a les FARC’ (‘Being pregnant after FARC child-bearing ban’), de Catalina Martin-Chico. La Yorladis està embarassada per sisena vegada, després d’acabar cinc embarassos més durant els seus anys a les FARC. Diu que va aconseguir ocultar el cinquè embaràs del seu comandant fins al sisè mes amb roba baldera.
‘La desaparició de Khaixoggi’ (‘The disappearance of Jamal Khashoggi’), de Chris McGrath. Un home intenta barrar el pas a una munió de periodistes que fan guàrdia a l’entrada del consolat de l’Aràbia Saudita, a Istanbul, on va desaparèixer el periodista Jamal Khaixoggi.
‘Nena plorant a la frontera’ (‘Crying girl on the border’), John Moore.
World Press Photo
‘Akashinga, les valentes’ (‘Akashinga – the brave ones’), de Brent Stirton. Petronella Chigumbura (30 anys), membre d’una unitat anticaça furtiva femenina, anomenada Akashinga, participa en un entrenament al parc de vida silvestre Phundundu, Zimbabwe.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor