Bel Pozueta, mare del jove d’Altsasu empresonat Adur Ramírez de Alda i diputada d’EH Bildu, s’ha estrenat al congrés espanyol amb una intervenció en què ha clamat justícia pel seu fill i els altres joves empresonats. Ho ha fet a la comissió de Justícia de la cambra, adreçant-se al nou ministre de Justícia espanyol, Juan Carlos Campos. ‘Sóc mare d’un dels joves d’Altsasu. El meu fill fa tres anys i tres mesos que està empresonat. […] El cas Altsasu és un exemple de la utilització de la justícia d’una manera injusta i excepcional. S’han vulnerat els drets de jutge natural, defensa i presumpció d’innocència. Sóc un testimoni directe d’una realitat molt i molt injusta’, ha dit. ‘Sóc aquí perquè es faci justícia en majúscules, i això esperem del seu mandat’, ha afegit.

En el torn de rèplica, Campos ha dit a Pozueta que cal fer autocrítica abans de llançar ‘sospites’ sobre la justícia espanyola. ‘Com em pot dir això, que em refereixo a sospites? Parlo de realitats, realitats que he viscut directament i de les quals encara vivim les conseqüències’, li ha retret Pozueta. A més, ha denunciat l’ús de l’Audiència espanyola com a tribunal d’excepció i li ha recordat les crítiques d’Amnistia Internacional i les Nacions Unides contra l’autoritarisme de l’estat espanyol.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb