La batllessa de Guayaquil (Equador), Cynthia Viteri, ha impedit que un avió d’Ibèria procedent de Madrid aterrés a l’aeroport José Joaquín OImedo. Per ordre seva, treballadors de l’aeroport i agents de la policia han col·locat cotxes a la pista per evitar qualsevol maniobra. L’aparell ha estat desviat a Quito, on sí que ha pogut aterrar.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

‘Com és possible que volguessin permetre que avui aterrés un avió de Madrid amb onze tripulants perquè es quedessin a la ciutat fins divendres, amb el risc de nous casos de coronavirus? Això, lamentablement, és criminal’, ha dit Viteri en una conferència de premsa virtual.

A part el vol d’Ibèria, també s’ha desviat a Quito un vol de KLM. Els dos aparells només portaven tripulació i tenien per missió recollir espanyols i neerlandesos que s’han trobat atrapats a l’Equador arran del tancament de fronteres pel coronavirus 2019. A Guayaquil només s’hi permeten vols de càrrega i emergència.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb