El comitè de govern d’Unió Democràtica ha decidit de dissoldre el partit a causa dels 19 milions d’euros de deute que arrossega. La decisió s’ha pres després d’haver començat, el Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona, el procés de liquidació del partit, en el marc del procés concursal endegat a petició de la formació mateixa el setembre de 2016. D’aquesta manera es posa punt i final a 86 anys d’història d’Unió Democràtica.

El secretari general, Ramon Espadaler, ha escrit una carta als militants en què els anuncia la dissolució: ‘No hem arribat al final del camí com a instrument polític perquè hagin caducat els nostres principis fundacionals. Hi hem arribat per la fallida econòmica a la qual ens ha abocat inexorablement la pèrdua de presència parlamentària, agreujada per l’escissió que vam patir a mitjan del 2015 i per la minva de càrrec públics, elements tots ells imprescindibles per al sosteniment material de tot el partit polític.’

Espadaler explica que l’inici del procés de liquidació del partit no altera el funcionament dels grups municipals i supramunicipals que es van constituir arran de les eleccions del maig del 2015. ‘Aquests grups podran continuar exercint amb normalitat les seves responsabilitats polítiques fins al maig del 2019, mantenint el nom d’Unió.’

Al final de la carta, Espadaler demana a la militància que continuïn defensant els ideals del partit perquè, segons diu, cada dia és més evident que fa falta una proposta política cristiana, que aposti per unes noves relacions entre Espanya i Catalunya, i catalanista: ‘Estic convençut que aquest és l’esperit que ens continuarà movent com a gent d’Unió que sempre serem.’

Podeu llegir la carta ací:

 

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb