Una vintena de persones netegen l’entorn del passeig del Roquer de Torredembarra

  • Després de dues hores d'activitat s'han recollit més de 34 quilos de deixalles

VilaWeb
ACN
07.05.2022 - 16:40

Una vintena de persones han netejat l’entorn natural del passeig del Roquer de Torredembarra en el marc de la campanya Let’s Clean Europe. Els participants han recollit deixalles que s’havien concentrat a la zona pròxima al port esportiu carregats amb bosses per classificar els residus. Després de dues hores d’activitat s’han recollit més de 34 quilos de deixalles i gairebé la meitat han estat de rebuig -14 quilos-, seguit del vidre -10,1 quilos-, el plàstic -8,1 quilos- i el paper i cartró -2 quilos.

Abans de començar, els participants han rebut les instruccions bàsiques per a retirar les deixalles escampades per l’entorn natural del passeig del Roquer. Les bosses que s’han omplert amb més rapidesa han estat les que s’han destinat al plàstic i al rebuig, especialment de bosses d’excrements de gossos que no s’havien llençat correctament.

Tot i que la majoria de residus que s’han recollit han estat de petit embalum, els voluntaris s’han emportat sorpreses. És el cas de la Izaskun, una participant que ha trobat una pastilla de fre d’un cotxe entre uns matolls pròxims al camí del passeig del Roquer. De fet, les zones boscoses han estat les més concorregudes pels activistes, que han localitzat residus de tota mena en aquests espais.

A l’activitat s’han sumat diversos alumnes de tercer d’ESO de l’institut Torredembarra gràcies a un projecte comunitari en què s’aposta per la implicació social dels estudiants. És el cas de la Maria Rius, que ha escollit aquesta iniciativa per posar el seu gra de sorra envers la cura del medi ambient i s’ha sorprès de les deixalles acumulades en aquest espai.

Rècord d’accions inscrites a la campanya Let’s Clean Europe

La iniciativa de neteja de l’entorn natural a Torredembarra s’emmarca en la campanya Let’s Clean Europe, una proposta que pretén de crear consciència entre la població. El tècnic de Gepec Ramon Ferré ha assenyalat que es tracta d’una part important a l’hora d’evitar abocaments de residus al medi natural, però ha reconegut que no és la solució a aquesta problemàtica. Per contra, ha insistit en la importància de modificar la llei de gestió de residus per canviar la tendència i assemblar-se al model alemany, que premia aquelles persones que reciclen correctament.

A tot Catalunya, fins aquest diumenge s’han organitzat més de 630 activitats vinculades al moviment Let’s Clean Europe. Es tracta del nombre més elevat d’accions que s’han inscrit mai en aquesta campanya que s’estenen arreu del país, en espais naturals com boscos, platges o marges de rius on es registren abocaments il·legals de residus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any