gonzalo boye

El coordinador de l’estratègia internacional dels polítics processats pel 1r d’octubre, l’advocat Gonzalo Boye, creu que emetran una tercera euroordre contra Carles Puigdemont, segons que ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Boye pensa que el jutge Pablo Llarena el podria tornar a acusar quan hi hagi una sentència contra la resta de processats. L’advocat comparteix amb Puigdemont que no trigarà vint anys a trepitjar territori català perquè la situació judicial es reconduirà en ‘termes jurídicament acceptables’ en processos europeus.

Boye veu ‘clar’ que els represaliats ‘no tindran un judici just perquè no han tingut una instrucció justa’. Sobre el calendari del judici, ha assenyalat que si l’instructor de l’incident de recusació l’admet a tràmit, probablement el judici no es farà fins més enllà del novembre.

D’altra banda, recomana a Puigdemont que no es desplaci a l’estat francès, perquè hi ha un conveni amb Espanya ‘de persecució en calent’, de manera que podria ser extradit amb facilitat. Gonzalo Boye tampoc no li aconsella de trepitjar cap ambaixada espanyola, a Bèlgica o en cap més país, perquè el detindrien.

Boye també ha dit que si s’admeten a tràmit les recusacions dels magistrats del Suprem, el judici pot començar, com a molt aviat, a final de novembre. A més, es mostra partidari de cridar a declarar durant el judici el miler de ferits per la policia espanyola el dia del referèndum d’independència.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb