La Comissió Europea ha instat aquest dimecres Corea del Nord per evitar ‘qualsevol provocació que pugui incrementar les tensions regionals i globals’, alhora que ha assegurat que seguirà pressionat perquè Pyongyang compleixi amb les seves obligacions internacionals i es comprometi a iniciar un procés de desnuclearització de la península de Corea.

‘La UE continuarà pressionant Corea del Nord perquè compleixi amb les seves obligacions internacionals. Esperem que es comprometi en un diàleg creïble i significatiu amb la comunitat internacional per prosseguir la desnuclearització completa i verificable de la península de Corea’, ha afirmat en una roda de premsa la portaveu de l’Executiu comunitari Catherine Ray.

Brussel·les ha destacat a més que la desnuclearització de la península de Corea ha d’aconseguir-se ‘per mitjà de mitjans pacífics’ i ha d’excloure qualsevol ‘acció militar’. La portaveu ha afirmat que l’escala de tensions entre Corea del Nord i els Estats Units és una qüestió de ‘gran preocupació’ per a la UE ‘com és també per a la resta de la comunitat internacional’.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]