Evissa

La Comissió Europea ha inclòs a Mallorca, Menorca i Eivissa, en un pla per a impulsar la transició energètica en un total de vint-i-sis illes de la Unió Europea.

La directora general d’Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, ha anunciat avui les illes escollides, després que els diferents consells insulars presentessin a Brussel·les un projecte de transitiu a energies netes.

Ara, les institucions tenen fins a l’estiu de 2020 per a presentar un calendari per a desenvolupar aquest període de transició energètica. Entre les illes escollides també hi ha incloses les illes d’Aran (Irlanda), La Palma (estat espanyol), Sifnos i Creta (Grècia), Culatra i Açores (Portugal), Brac i Hvar (Croàcia), entre d’altres.

El coordinador de Mobilitat del Consell d’Eivissa, Gian di Terlizzi, impulsor de la candidatura d’Eivissa en aquest projecte, ha assegurat que l’illa rep el ‘suport decisiu’ per part de la Unió Europea ‘per poder desenvolupar un projecte il·lusionant, i que ens té de col·locar a l’avantguarda dels territoris nets i sostenibles ‘, ha destacat.

Les illes comptaran amb l’assessorament dels tècnics del Secretariat d’Illes de la Unió Europea per elaborar el pla que faci possible la transició a unes energies netes, en un procés que ha d’incloure a les administracions locals, als ciutadans, associacions i al sector empresarial.

A la pàgina web del Secretariat d’Illes de la Unió Europea, la direcció general d’Energia explica que l’objectiu és que aquestes illes ‘siguin l’exemple i punta de llança del procés de conversió energètica que ha d’implementar-se en el conjunt del continent’, han assenyalat des del Consell.

Les 26 illes han estat seleccionades tenint en compte el seu potencial per poder realitzar el procés de transició amb èxit, perquè serveixin de model i experiència per a altres territoris.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb