La Nau analitza el paper dels llibres d’artistes en moviments com el Fluxus o el Pop Art
El centre cultural de València aplega obres de grans artistes, com ara Andy Warhol, Edward Ruscha, Ulises Carrión, que han estat publicades en llibres

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

El Centre Cultural la Nau de València aplega obres de grans artistes com Andy Warhol, Edward Ruscha, Ulises Carrión, John Baldessri o Jenny Holzer, que han estat publicades en llibres i que formen part de la col·lecció de la Universitat Politècnica de València (UPV). La mostra, que porta per títol ‘TEXT [NO TEXT]‘, vol ensenyar l’evolució de les publicacions d’artistes des de mitjan segle XX.
Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
L’exposició, que es podrà visitar fins el 12 de gener, conté vuitanta publicacions. Se centra en el període dels anys 1960 i 1970, quan hi hagué una ruptura amb el concepte de llibre d’artista gràcies al desenvolupament dels moviments Fluxus i del Pop Art. S’hi destaquen peces com ara un desplegable de set metres amb tots els edificis de Sunset Boulevard i un llibre de Warhol que incloïa un disc de Lou Reed.
La mostra es divideix en set parts, depenent de la utilització o no del text i del predomini de la imatge o del llenguatge. A la primera secció es parla de la part més històrica i cerca de l’origen dels artistes i el llibre a partir dels anys seixanta.
L’exposició també presenta el llibre d’artista com un producte de masses gràcies al pop, el minimalisme i l’art conceptual. En una altra part, posa el focus en la geometria i el disseny i l’absència de text, amb obres de Bruno Manuari i Sol Lewit. Així mateix, hi ha un espai dedicat a la fotografia i a l’estratègia de l’arxiu, amb artistes que treballen la imatge del punt de vista més acostat al documentalista.
L’última part se centra en artistes que treballen el llenguatge, que fan servir el text per crear, i en l’experimentació poètica, poesia visual i concreta. Hi predominen les obres de grans artistes llatinoamericans, com ara Edgardo Antonio Vigo i Guillermo Deisler.
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.
Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits