Vaig haver-me de fregar els ulls després de llegir la notícia de Gemma Aguilera al diari El Món. Farà quaranta-vuit hores que vaig llegir-la, però no me l’he treta del cap. Amics, que tenim el partit comunista de la República Popular de la Xina a favor? Perquè es veu que els comunistes xinesos han signat una declaració que defensa el dret d’autodeterminació dels catalans, critica el govern espanyol i demana que no parem fins a aconseguir de fer el referèndum. Tenim a favor el partit que governa la Xina des de fa més de 65 anys ? El partit de Mao, que té 66 milions d’afiliats? El partit que talla el bacallà al país més habitat del planeta, ens mira amb bons ulls?

No fotis.

La notícia de la Gemma Aguilera és aquesta, sencera, i si fos certa trobo que seria un punt de gir. Aquest n’és un resum: els diputats anticapitalistes Nuet (EUiA) i Gabriela Serra (CUP) van anar a un seminari internacional de partits comunistes a Mèxic. Sala i Martín va a Davos i Dubai. Ells, van a Mèxic. I resulta que entre la quarantena d’assistents, hi havia el Partit Comunista de la Xina, Cuba, i Alemanya, per posar-ne de tres clàssics. Doncs resulta que en aquesta trobada, suposo que gràcies a Nuet i Serra, es va escriure una declaració a favor dels catalans, que van signar tots, com expliquen tots dos a Twitter (@mgabriela_serra i @NUET)

La declaració, diu Aguilera, defensa el dret d’autodeterminació dels catalans, expressa ‘la solidaritat amb la voluntat àmpliament majoritària del poble de Catalunya per a decidir el seu marc de sobirania mitjançant el vot en un referèndum vinculant’ i llança floretes a l’ANC i Òmnium: ‘Manifestem el nostre suport a les massives, constants i pacífiques mobilitzacions protagonitzades per la societat civil catalana, animant-los a no aturar els esforços de consecució de l’exercici del dret de decidir’. Per si no fos prou, finalment es critica ‘la constant negativa al diàleg democràtic del govern d’Espanya i la seva ofensiva judicial contra qualsevol iniciativa desenvolupada per la majoria política i social catalana dirigida a habilitar la convocatòria d’un referèndum’.

No fotis.

A veure, el govern asiàtic, què insinua, per mitjà del seu omnipresent Partit Comunista? Què fa signant coses com aquestes? Que ara tenim el govern de la República Popular a favor? Si fem el referèndum, peti qui peti, ells ho veuran bé? Insinuen que en el conflicte amb Espanya es posicionarien amb Catalunya? És que ho trobo un moment de dubte meravellós ! Parla el partit, el govern, o qui? Només el dubte, ja em fa feliç. I el punt misteriós, també: com coi s’ho han fet, Gabriela Serra i Nuet, per a aconseguir-ho?

Tenim el partit comunista de la República Popular de la Xina signant declaracions internacionals a favor dels catalans, i criticant el govern Rajoy? Jo ho trobo flipant.  I no compraria que respon a criteris comercials i prou. Importants, aquestes raons, deuen ser-ho, però no les úniques. Ja ho sé que justament ahir la companyia Air China va anunciar que a partir del 5 de maig volarà sis cops per setmana entre Barcelona i Shangai. I que la multinacional xinesa Hutchinson ha fet inversions al port de Barcelona, port que Xina vol fer servir de porta d’entrada dels seus productes a Europa. Però només això no m’acaba d’explicar del tot com coi tenim el partit comunista xinès signant declaracions tant a favor nostre. I tampoc no entenc el poc ressò de la notícia, ni que la gent no salti d’alegria, i harmonia, amb aquesta bella cançó, de títol escaient,  No communist Party, No New China que he trobat via Guillem @GPursals, i que m’acompanya des de fa 48 hores.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.