El portaveu d’Esquerra Republicana al congrés espanyol, Joan Tardà, ha dit en una entrevista a TVE que ‘l’independentisme ha de reconèixer que el referèndum no pot ser “independència sí, independència també”, i l’altra part ha de reconèixer que el referèndum no pot ser “aquesta autonomia o una de millor”‘. Segons Tardà, la solució és preguntar ‘si volen aquesta autonomia, una de millor o la independència’. És una proposta que Tardà creu ‘que serà inevitable tard o d’hora’.

‘No es pot deixar al marge de la solució el 50%, més o menys, dels catalans que no són independentistes i tampoc no es pot deixar al marge el 50% que ho és’, ha dit abans de plantejar la proposta.

Tardà ha dit que ‘per a nosaltres, el prioritari és trobar una solució’, que passa per ‘reconèixer la veritat’: ‘Més o menys, si tenim en compte els sufragis independentistes i els no-independentistes, no s’arriba al 50% independentista. Però el percentatge canvia i puja molt si es pregunta si es considera que s’hauria d’arribar a una solució via referèndum’.

A més, ha dit que avui tornarien a votar a favor de la moció de censura que va acabar amb la presidència espanyola de Mariano Rajoy i va investir Pedro Sánchez.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.