Sònar 2022: arrenca el festival de la música electrònica a Barcelona

  • El Sònar 2022 proposa més de 170 activitats i 117 concerts · S’hi destaca una ruta immersiva per Barcelona

VilaWeb
Redacció
15.06.2022 - 21:40
Actualització: 15.06.2022 - 22:58

Avui comença el Sònar 2022, amb més d’un centenar d’actuacions repartides en dotze escenaris diferents que duraran fins dissabte, 18 de juny. Després de dos anys d’absència a causa de la covid, els assistents podran veure el macrofestival, que tornarà a ressonar a la Fira de Montjuïc durant el dia i a la Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat demà i dissabte a la nit.

Enguany, entre els noms més destacats del programa, es destaquen els britànics The Chemical Brothers, Moderat i The Blaze, tres gegants de l’escena electrònica internacional. També artistes populars com ara C. Tangana, Nathy Peluso i el raper de l’Hospitalet de Llobregat Morad. Entre les propostes més avantguardistes i experimentals, a les quals el festival es manté fidel, sobresurten: Eartheater, Sega Bodega, Lafawndah, Hamill Industries & Kiani Del Valle i Arca.

Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran amb el cor de noies de l’Orfeó Català

Maria Arnal i Marcel Bagés, dissabte a les 18.30, presentaran l’espectacle inèdit Hiperutopia, una nova interpretació de Clamor, amb la presència de trenta-sis cantants del cor de noies de l’Orfeó Català. Serà una de les poques actuacions en català que hi haurà al festival. També cantarà en català el duet barceloní Tarta Relena, format per Marta Torrella i Helena Ros, que farà un dels directes més singulars del festival. Del seu estil innovador, fresc i juvenil va néixer el seu darrer disc Fiat lux, que presenten avui a les 16.00, acompanyats d’un cor de setze veus.

Sònar Extra: el festival s’acosta a la ciutat amb tres exhibicions immersives

Enguany, l’organització del Sònar 2022 proposa una ruta pel centre neuràlgic de Barcelona, de manera que amplia la programació musical més enllà del recinte. El recorregut comença al Palau Güell, on el festival ha presentat l’Hyperorgue, una experiència amb l’orgue del palau que interpretarà ininterrompudament una peça inèdita composta expressament, mitjançant un programari introduït a l’instrument. Es podrà visitar de les 10.00 a les 20.00 fins diumenge, 19 de juny.

La parada següent serà a l’hotel ME Barcelona, on s’exhibirà la instal·lació audiovisual immersiva Transient, que es podrà veure fins el 18 de juny. La ruta s’acabarà a la Fundació Antoni Tàpies, on es podran visitar dues instal·lacions sonores de l’artista finlandès Mika Vainio, durant aquest mes i el mes vinent, de les 10.00 a les 19.00.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any