Serunion preveu facturar 550 milions el 2020 i superar els 20.000 treballadors

  • Llança tres nous conceptes de restauració per a hospitals, universitats i restaurants d'empresa

VilaWeb
15.02.2017 - 15:01

Llança tres nous conceptes de restauració per a hospitals, universitats i restaurants d’empresa

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

La companyia de restauració col·lectiva Serunion preveu aconseguir els 550 milions d’euros de facturació el 2020 i superar els 20.000 treballadors en plantilla, enfront dels 19.000 actuals.

Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa el president i director general de Serunion, Antoni Llorens, i el director comercial, Aksel Helbek.

Serunion, que té una quota de mercat del 23%, va tancar l’exercici 2016 amb una xifra de negoci de 445 milions d’euros a Espanya i Portugal, un 2% més, si bé la majoria de les vendes correspon al mercat domèstic, ja que l’aportació del país lusità va ser de 12 milions, un 7% més.

La companyia serveix actualment uns 470.000 menús diaris i opera en 2.920 centres de restauració de sectors com l’educació, la sanitat, residències de la tercera edat, vending i càtering d’autor sota la marca Singularis, una empresa que l’empresa vol potenciar.

Per divisions, Serunion Educa representa el 41% de les vendes, amb 182,7 milions; Serunion Salut va facturar 82,8 milions, un 7% més, i Serunion Business&Industry va créixer un 6%, fins als 70,8 milions, gestionant 130 restaurants d’empreses i institucions.

INVERSIÓ DE 8,4 MILIONS EL 2017

Per a aquest exercici, Serunion té pressupostada una inversió de 8,4 milions d’euros, una quantitat que la companyia destinarà a desenvolupar tres nous conceptes de restauració per a hospitals, universitats i restaurants d’empresa.

Així, en la divisió de salut s’estan desenvolupant les cafeteries Daily Break per a hospitals, i la primera que s’ha engegat ha estat la de l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant, si bé en aquest primer semestre s’inauguraran tres més.

En l’àmbit de les universitats s’impulsaran les cafeteries U, model que ja està en marxa a la Universidad San Pablo CEU, i el primer dels restaurants d’empresa Metropolitan s’engegarà en les properes setmanes a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i dividirà la seva oferta en corners temàtics de ‘3treet food’, ‘veggie espot’, ‘fish dock’ i ‘take away’.

Helbek ha destacat que l’innovador d’aquestes firmes és que són espais “càlids i propers” que s’allunyen de les cafeteries d’hospitals i universitats, traslladant al consumidor un entorn de centre de ciutat, la qual cosa es tradueix en un augment de les vendes de fins a un 20%.

CRISI DEL PANGA

Preguntat per com ha afectat Serunion la crisi alimentària del panga, Llorens ha sostingut que és l’administració la que ha de determinar si aquest peix és saludable o no.

No obstant això, la companyia ha decidit deixar d’oferir aquest producte: “Som lliures de donar de menjar el que vulguem i hem decidit que es va acabar”.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor