Quinze sèries del 2021 per a gaudir-ne durant les vacances d’estiu

  • Podeu aprofitar-les per posar-vos al dia amb les sèries que s'han estrenat enguany i que encara no heu pogut mirar

VilaWeb
Arnau Lleonart
23.07.2021 - 21:50
Actualització: 25.07.2021 - 23:19

A l’estiu tenim més temps per a fer allò que durant l’any voldríem, però no podem per la feina, els estudis i obligacions de tota mena. Aprendre a cuinar, fer esport, llegir llibres pendents o mirar sèries de televisió. D’aquestes darreres, se n’estrenen de noves cada setmana i de vegades pot ser difícil de destriar el gra de la palla entre les novetats quan volem posar-nos al dia. VilaWeb us ofereix un recull de sèries estrenades el 2021 per a mirar durant l’estiu:

It’s a sin – HBO

Retrat brillant i emocionant de l’arribada de la sida al Regne Unit durant els anys vuitanta. És una minisèrie de cinc episodis que retrata la vida d’un grup de joves britànics que es muden a Londres, on poden viure la seva sexualitat amb una llibertat inimaginable a les seves ciutats d’origen. Aquest descobriment, però, és truncat per l’impacte d’una malaltia de la qual se’n sabia molt poc i l’estigma associat, que va fer tornar a l’armari molta gent que n’havia sortit. Un homenatge a tota una generació fet per Russell T Davies, creador d’altres sèries de temàtica LGBT com Queer as folk, Cucumber i Banana; però també d’uns altres èxits com Years and years Doctor Who (entre 2005 i 2010).

Disponible a HBO.

Mare of Easttown – HBO

Kate Winslet interpreta a la perfecció la inspectora Mare Sheehan, una detectiu d’una ciutat petita i lúgubre que investiga l’assassinat d’una mare adolescent. El cas col·lideix amb la seva vida en un moment difícil per a ella pel suïcidi del seu fill drogoaddicte, la lluita per la custòdia del nét i el divorci recent de l’ex-marit, que justament s’ha mudat al costat de casa seva. La sèrie ha estat una de les grans revelacions de l’any gràcies al domini del suspens, que manté l’espectador enganxat durant els set episodis.

Disponible a HBO.

Lupin – Netflix

Lupin va ser una de les primeres estrenes de l’any i va sorprendre pel bon to que té. Omar Sy (Intocable), que interpreta un lladre de coll blanc que s’inspira en les aventures d’Arsène Lupin. Combina l’enjòlit amb l’humor i és, en definitiva, un passatemps àgil adequat per a desconnectar. Recentment se n’ha estrenat la segona temporada, que ens acosta una mica més al protagonista que no pas a la primera, però que no ha rebut tan bones crítiques com els primers episodis.

Disponible a Netflix.

Sweet tooth – Netflix

Hem vist tants escenaris postapocalíptics a llibres, films i sèries que a vegades és difícil que ens sorprenguin, però Sweet tooth ho aconsegueix. En un futur indeterminat, la humanitat ha estat devastada per un virus desconegut, cosa que ha coincidit amb el naixement d’individus que, tot i ser humans, tenen algunes característiques físiques d’uns altres animals. La resta de la població no té clar si els híbrids són a causa del virus o, per contra, en són l’origen, de manera que hi té una relació hostil. Un d’ells és en Gus, un nen amb banyes i orelles peludes que comença un viatge a la recerca de respostes. El misteri per l’origen del virus i la tendresa de la història –basada en un còmic de DC– fan que la sèrie atrapi de començament a final.

Disponible a Netflix.

Genera+ion – HBO

HBO va saber acostar-se als adolescents amb Euphoria i ara hi torna amb Genera+ion, un retrat coral de la generació Z amb una premissa que va poc més enllà de mostrar les vides i els punts de vista d’un grup de joves. Un dels punts forts és que el guió és de Daniel i Zelda Barnz, un pare i la seva filla, que va començar a escriure’l a disset anys, una edat similar a la dels personatges i que li permet d’aportar una mirada sincera als temes que toca la sèrie.

https://www.youtube.com/watch?v=fL2gc3gpZcw&ab_channel=HBOEspa%C3%B1a

Disponible a HBO.

Når støvet har lagt sig (Quan la pols es fa cendra) – FilminCAT

Un dels darrers èxit de la ficció escandinava el podem trobar subtitulat en català a FilminCAT. Té deu episodis, cadascun dedicat a un dels deu supervivents d’un atemptat en un restaurant de Copenhaguen. Des de l’òptica de cada personatge –a qui se segueix abans, durant i després de l’atemptat–, s’aborden diferents maldecaps de la societat danesa. Un drama de supervivència impecable tècnicament i que cou a foc lent la història de cada personatge.

Disponible a FilminCAT.

Maricón perdido – TNT

L’escriptor Roberto Enrique, més conegut com a Bob Pop, s’obre en canal a Maricón perdido, on exposa la seva vida per mostrar com un noi de poble dels anys vuitanta mira de cercar la seva identitat. La sèrie repassa tres etapes de la vida: quan era un adolescent amb sobrepès afeccionat als musicals; quan va a estudiar a Madrid i explora la seva sexualitat al barri de Chueca; i el present, on Bob Pop s’interpreta a si mateix i exposa la seva vida avui dia. “És la meva història però també la de molts que van recórrer un camí similar al meu i van arribar a un lloc molt menys dolorós”, explica.

Disponible a TNT (Movistar+, Vodafone, Orange TV i Virgin Telco).

The handmaid’s tale, temporada 4 – HBO

Ha calgut esperar pràcticament dos anys per a veure com Gilead –la república ecofeixista on passa la sèrie– entoma el cop propiciat per la June, la protagonista de The handmaid’s tale, al final de la tercera temporada. La sèrie torna amb força i obre un escenari nou que segur que agradarà a molts seguidors. Per descomptat, continuen les mirades d’odi a càmera de la protagonista, marca de la casa.

https://www.youtube.com/watch?v=rg_160Be71g&ab_channel=Hulu

Disponible a HBO.

The Falcon and the Winter Soldier – Disney+

L’Univers Cinematogràfic de Marvel ha entrat en una nova dimensió arran de l’arribada de Disney+ i ha començat a complementar els films amb sèries de televisió, tot plegat enllaçat argumentalment. A The Falcon and the Winter Soldier podem veure els efectes per a la societat de les batalles dels superherois i com de trasbalsada resta la humanitat després dels fets d’Avengers: Endgame. A més, veiem tot el procés per a cercar un nou Capità Amèrica després de la renúncia de Steve Rogers i com es contamina pel racisme i el debat sobre la representativitat i l’ocupació d’espais dels homes blancs.

L’objectiu de Marvel per a la dècada vinent: atreure públic nou al seu projecte faraònic

Disponible a Disney+.

Superman & Lois – HBO

Si Marvel ha assolit un gran èxit amb el gran projecte d’històries de superherois entrecreuades, el competidor DC continua alimentant l’Arrowverse, el seu univers compartit que va començar el 2012 amb Arrow, basat en el personatge de Fletxa Verda. No ha estat fins al 2021 que Superman, l’heroi més icònic de DC, ha entrat a la saga amb Superman & Lois, que ens mostra una versió adulta del personatge, casat amb Lois Lane i pare de Jonathan i Jordan. Després de tantes adaptacions de Superman, la sèrie innova i presenta un drama familiar on veiem les mancances de Clark Kent i Lois Lane per a criar uns adolescents problemàtics.

Disponible a HBO.

Monsters at Work – Disney+

Disney+ també ha servit per a expandir l’univers d’altres sagues. Recentment s’hi ha estrenat Monsters at Work, una seqüela del film exitós de Pixar Monsters, Inc., del 2001. En Mike i en Sully, protagonistes de la primera part, acompanyen ara a Tylor, nou protagonista, que arriba per treballar a Monstres, S. A. però es troba que l’empresa ha canviat de model de negoci arran dels fets del primer film: ja no espanten nens per aconseguir energia dels crits, sinó que els fan riure. Una comèdia lleugera que no només és per a infants, sinó que els grans hi trobaran detalls que els recordaran més comèdies sobre el món laboral com ara The Office. La temporada té deu episodis que s’estrenen els dimecres.

Disponible a Disney+.

The serpent – Netflix

Una de les sorpreses de Netflix d’enguany és una sèrie basada en la història real de Charles Sobhraj, un assassí en sèrie de turistes occidentals que durant els anys setanta viatjaven a Àsia en la coneguda com a ruta hippie. Sobhraj era conegut com “la serp” per la seva capacitat d’escapar-se de la justícia gràcies a l’habilitat de suplantar identitats i de passar les fronteres de diferents països. The serpent no és una adaptació literal de la seva vida i la de les víctimes, però aconsegueix de crear un enjòlit trepidant en què destaquen la interpretació de l’actor protagonista, Tahar Rahim, i l’ambientació de l’Àsia dels anys setanta amb un gran desplegament tècnic gràcies a l’acord de co-producció de Netflix amb la BBC.

Disponible a Netflix.

Three girls (La infàmia) – FilminCAT

FilminCAT ha estrenat enguany Three girls, una minisèrie de la BBC subtitulada en català que ha titulat La infàmia. Les tres noies del títol en anglès són les protagonistes, adolescents de famílies desestructurades que passen l’estona a un restaurant de Rochdale, prop de Manchester, on els amos i treballadors els donen menjar i alcohol, però també n’abusen. Les joves no acaben de saber què signifiquen aquestes relacions, però un dia una explica al seu pare i un agent que l’han violada. Des d’aquella primera declaració fins al judici, passen quatre anys d’incompetència policíaca i de revictimització a les noies, que destapen una trama d’abusadors a menors amb nou acusats. La sèrie, de tres episodis, està basada en un cas real que va sacsejar el Regne Unit.

Disponible a FilminCAT.

Lisey’s story – Apple TV+

A qui li agradin les històries de terror, misteri i drama, ha de mirar Lisey’s Story, adaptació de la novel·la de Stephen King del 2006 de què King mateix ha escrit el guió. Tal com és habitual a les seves històries, entre els personatges hi ha un escriptor. En aquest cas, és el marit de la protagonista –Lisey Landon–, mort dos anys abans del començament de la sèrie. Lisey comença a tenir records inquietants del seu matrimoni que havia volgut esborrar del cap.

Disponible a Apple TV+.

Rick and Morty, temporada 5 – HBO i TNT

Després d’una quarta temporada una mica més fluixa, la cinquena temporada torna a aixecar el cap. Ara la sèrie és en aquell moment difícil en què o bé pot repetir-se i perdre la frescor que l’ha convertida en una sèrie de culte de l’humor absurd, o bé pot mostrar que encara val la pena i pot continuar fent riure. Sembla que va pel bon camí.

Disponible a HBO i a TNT (Movistar+, Vodafone, Orange TV i Virgin Telco).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor