Ingredients:
(per a 4 persones)
de 8 a 12 escamarlans grossos
una copa de cava
sal normal
sal Maldon
pebre negre
50 g mantega
el suc d’una llimona

Per a acompanyar:
patates fregides gruixudes
cebollí per a decorar

Elaboració:
Obrim els escamarlans de dalt a baix, per la banda de la panxa (amb tisores o amb un ganivet que talli molt).

Els traiem la tripa. Ho salpebrem i posem un raig de llimona per sobre.

Fonem la mantega i la barregem amb la copa de cava. Ho aboquem per sobre els escamarlans. Tot seguit, els posem al forn de 8 a 10 minuts, a 200°, quan el forn sigui calent.

A banda, fregim unes patates tallades gruixudes per a acompanyar el plat.

Posem una mica de sal Maldon per sobre els escamarlans. Muntem el plat amb el marisc, acompanyat de les patates i una mica de cebollí al costat.

A banda, servirem una salsa feta amb mantega desfeta, cava i pebre.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.