El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que passi ‘de les paraules als fets’ en la reforma del finançament del País Valencià. Ha insistit a dir que és urgent i necessari que es compleixi l’acord de la conferència de presidents que implica l’aprovació d’un nou model el 2017.

Puig ha aprofitat la inauguració del nou tram del TGV a Castelló de la Plana per a recordar a Rajoy: ‘Cada dia que passa sense complir l’acord és una ferida que amplia la desigualtat entre els espanyols en serveis fonamentals com la sanitat, l’educació, els serveis socials i la lluita contra la desocupació.’

Ha demanat a Rajoy que se superi la concepció radial de les infrastructures, però també de la política: ‘Cal reprendre el camí de la lleialtat institucional que sosté sempre l’acord com el millor instrument’, ha dit. I ha afegit: ‘Només hi ha una via de futur: la singularitat entre els territoris i la igualtat entre espanyols’.

Puig ha acabat dient: ‘No s’ha de castigar mai la lleialtat, que és com el TGV, d’anada i tornada, i estic convençut que així serà.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb