“Quin problema hi ha a espanyolitzar-se?”: allau de crítiques per les declaracions de Jordi Évole

  • El periodista diu en el programa de Ricard Ustrell 'Col·lpase' que cal fer productes que es "vulguin veure al barri de Bellvitge i al barri de Sant Ildefons" · Considera que s'han manipulat les seves paraules en el tall que s'ha fet viral

VilaWeb
Redacció
22.01.2024 - 19:31
Actualització: 23.01.2024 - 11:22

El periodista Jordi Évole va ser entrevistat ahir al programa Col·lapse de TV3, dirigit per Ricard Ustrell, en què va fer un repàs de l’actualitat política. Évole va criticar obertament TV3. Va dir que la cadena havia passat “un procés de tancament, de tenir un públic i no voler-ne més”, però que ara es trobava “en un procés d’obertura”. Ustrell li va respondre que potser algú diria que la cadena s’anava espanyolitzant. I llavors Evolé va deixar anar: “Quin problema hi ha a espanyolitzar-se? En quin país vivim?”

Després d’uns quants segons de silenci, Ustrell li va dir, en castellà: “Què hi diu, en el teu DNI?” I Évole va acabar explicant que volia que hi hagués productes que es volguessin veure al barri de Bellvitge, al barri de Sant Ildefons, on potser la penetració de TV3 havia estat més gran en uns altres moments que no ara, encara que això fes perdre audiència “de l’altra banda”. I va concloure la reflexió dient que creia que TV3 vivia “un procés de transversalitat”.

L’afirmació d’Évole ha suscitat una allau de crítiques. Molta gent considera que vincula catalanisme amb tancament i que proposa d’espanyolitzar la cadena pública per arribar a alguns barris. Davant d’això, Évole ha dit que s’han volgut manipular les seves paraules perquè el tall que s’ha viralitzat no és la intervenció sencera, tot destacant que ell feia referència a la seva percepció que TV3 cerca audiència en grups de població que, diu, s’havien deixat de banda.

“Les actituds que busquen no analitzar el fons de què es diu —defensa d’una televisió pública que penetri el màxim possible a una societat que és diversa— sinó desvirtuar, linxar o directament insultar, probablement no són les que aquest moment requeriria. Si ja no es pot ni escoltar i dialogar, el que queda fa molta por”, ha escrit.

Podeu veure a continuació alguns dels missatges crítics que s’han publicat a les xarxes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any