ocean viking malta

L’Ocean Viking, que fa catorze dies que és a alta mar amb 356 persones salvades, desembarcarà a Malta. El primer ministre de Malta, Joseph Muscat, ha anunciat que els migrants es repartiran entre França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania i que a Malta no se n’hi quedarà cap. Més d’un centenar són menors, la majoria no acompanyats.

SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres, les dues ONG que gestionen l’Ocean Viking, havien avisat que la situació al vaixell era al límit, perquè està preparat per a transportar només 250 passatgers. Els migrants dormen amuntegats a la coberta i amb una capacitat d’higiene molt limitada. El metge Luca Pigozzi va explicar que havia hagut de tractar infeccions de diverses menes, però també ferides de guerra, i que, malgrat tot, la principal emergència era la psicològica.

La pressió sobre les ONG deixa la Mediterrània central sense vaixells de salvament

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.