Neymar, ara ja ex-jugador del Barça, va publicar ahir a la nit a Instagram un escrit per a acomiadar-se del club. En el text, que ell mateix llegeix en el vídeo, agraeix els quatre anys que ha viscut al Barça i que li han permès de compartir vestuari amb jugadors com Messi, Puyol o Xavi. Però també té un record especial per a Barcelona i Catalunya, que diu que sempre estaran en el seu cor: ‘Visc en una ciutat que és més que una ciutat, és una pàtria. Estimo Barcelona i Catalunya.’ Per parlar del Barça, recorre al  ‘més que un club’ encunyat per Narcís de Carreras i, tot seguit, afegeix: ‘El Barça és una nació que representa Catalunya!’

Heus ací el text íntegre:

«La vida d’un esportista es mou per desafiaments. Alguns són imposats, altres són fruit de les nostres decisions. El Barcelona ha estat més que un desafiament. Jugava amb aquells cracs dels videojocs. Vaig arribar a Catalunya quan tenia vint-i-un anys, ple de desafiaments. Recordo els meus primers dies al club, compartint vestidor amb ídols com Messi, Valdés, Xavi, IniestaPuyol, Piqué, Busquets i més, amb l’expectativa de jugar en un club que és ‘més que un club’. El Barça és una nació que representa Catalunya!

Vaig tenir l’honor de jugar amb el millor atleta que he vist en la meva vida i estic segur que no en veuré cap de millor, Leo Messi es va convertir en el meu company, amic dins i fora del terreny de joc. Orgullós de jugar amb tu. Vaig formar un atac amb Messi i Luis Suárez que ha quedat per a la història. He conquerit tot allò que un esportista pot conquerir. He viscut moments inoblidables! Visc en una ciutat que és més que una ciutat, és una pàtria. Estimo Barcelona i Catalunya.

Però un esportista necessita desafiaments. I per segona vegada a la vida portaré la contrària al meu pare. Pare, entenc i respecto la teva opinió, però la meva decisió està presa, et demano que em donis suport com sempre has fet. El Barça i Catalunya estaran sempre en el meu cor però necessito nous desafiaments. He acceptat la proposta del PSG per a cercar noves conquestes i ajudar el club a aconseguir els títols que els seguidors esperen. M’han presentat un pla de carrera agosarat i em veig preparat per a aquest desafiament.

Agraeixo l’afecte de l’afecció blaugrana i tot el que he après amb els esportistes amb qui he compartit vestidor. Així mateix, sento en el meu cor que ha arribat el moment d’anar-me’n. El PSG serà la meva nova casa durant els anys vinents i treballaré per fer honor a la confiança que dipositen en el meu futbol. Tinc el suport de tots: dels afeccionats, dels meus amics, dels professionals que m’acompanyen i de la meva família, que ha patit molt amb problemes que han ocorregut en aquest període de la meva carrera i mereixen una mica de pau. És una decisió difícil, però presa amb la maduresa dels meus vint-i-cinc anys. Barça, ​​gràcies per tot! PSGj’arrive! Que Déu ens beneeixi i ens protegeixi!»

I el vídeo de Neymar llegint el text de comiat:

La vida de un deportista se mueve por desafíos. Algunos son impuestos, otros son fruto de nuestras decisiones. El Barcelona ha sido más que un desafío. Jugaba con aquellos cracks en el video juego. Llegué a Catalunya a los 21 años, lleno de desafíos. Recuerdo mis primeros días en el Club, compartiendo el vestuario con ídolos como Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets y otros con la expectativa de jugar en un Club que es “més que un club”. El @fcbarcelona es una nación que representa a Catalunya! Tuve el honor de actuar con el mayor atleta que he visto en mi vida y estoy seguro que no veré a otro mejor, @leomessi se convirtió en mi compañero, amigo dentro y fuera del terreno de juego. Orgulloso de jugar contigo. Formé un ataque con @leomessi y @luissuarez9 que ha quedado para la historia. He conquistado todo lo que un deportista puede conquistar. He vivido momentos inolvidables! Vivo en una ciudad que es más que una ciudad, es una patria. Amo Barcelona y Catalunya. Pero un deportista (YO) necesita desafíos. Y por segunda vez en mi vida le llevaré la contraria a mi papa. Papa, entiendo y respeto tu opinión, pero mi decisión está tomada, te pido que me apoyes como siempre lo has hecho. El @fcbarcelona y Catalunya estarán siempre en mi corazón pero necesito nuevos desafíos. He aceptado la propuesta del @psg para buscar nuevas conquistas y ayudar al Club a alcanzar los títulos que la afición espera. Me han presentado un plan de carrera osado y me veo preparado para este desafío. Agradezco el cariño de la afición blaugrana y todo lo que he aprendido con los deportistas con quien he compartido vestuario. Asimismo siento en mi corazón que ha llegado el momento de irme. El @psg será mi nueva casa durante los próximos años y trabajaré para hacer honor a la confianza que depositan en mi futbol. Cuento mucho con el apoyo de todos. Aficionados, de mis amigos, de los profesionales que me acompañan y de mi familia, que ha sufrido mucho con problemas que han ocurrido en este periodo de mi carrera y merecen paz. Es una decisión difícil, pero tomada con la madurez de mis 25 años. @fcbarcelona , gràcies per tot! @psg , J’arrive! Que Dios nos bendiga y nos proteja!

A post shared by Nj 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]