Amb el lema ‘Democràcia. Votar per a decidir’, trenta mil persones, segons la policia local, han omplert els carrers de Bilbao per donar suport al referèndum del primer d’octubre a Catalunya.

Un dels moments més emotius de la manifestació ha estat quan els manifestants, concentrats davant l’ajuntament, han entonat ‘L’estaca’ en basc, mentre un grup de persones s’obria pas cap al consistori amb un pancarta de domassos del sí de diferents colors, estelades i banderes del País Basc. Vegeu-ne el vídeo:

 

La concentració, convocada per la plataforma Gure Esku Dago, ha començat a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Casilla. Tot seguit ha recorregut els carrers Autonomia i Hurtado Amezaga fins a arribar a l’ajuntament de Bilbao, on hi ha hagut l’acte de clausura. Vegeu-ne a continuació una selecció d’imatges i vídeos:

En acabar la manifestació, un grup de ciutadans ha penjat cartells al Palau de Justícia de la ciutat a favor del dret de decidir del País Basc. Vegeu-ne el vídeo.

La manifestació ha comptat amb la presència de membres del PNB, el batlle de Bilbao, Juan Mari Aburto,  representants d’EH Bildu, encapçalats per Arnaldo Otegui, membres de Sortu, i els sindicats bascos ELA i LAB. En canvi, no hi ha assistit cap representat del govern basc, ni tampoc del Partit Socialista d’Euskadi, ni de Podemos ni del Partit Popular.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]