03.01.2024 - 12:37
|
Actualització: 03.01.2024 - 14:32
L’1 de gener la primera versió del ratolí Mickey Mouse va passar a ser de domini públic perquè ja han passat noranta-cinc anys d’ençà de la seva primera aparició al curtmetratge Steambot Willie. Val a dir que el que passa a ser lliure de drets és tan sols aquella versió, en blanc i negre, sense guants i amb el morro punxegut, i Disney ha intentat d’evitar que Mickey Mouse sigui de domini públic per la importància que té per a la companyia. Amb tot, ha aconseguit de diferenciar el personatge Steambot Willie del de Mickey Mouse, per bé que és conegut de sobres que el segon és una evolució del primer.
Això no ha evitat que des del mateix moment que el personatge ha passat a ser de domini públic ja se n’han anunciat dues versions no oficials del ratolí protagonitzant un film i un videojoc de terror. El primer és Mickey’s Mouse trap, una comèdia de terror que encara no té data d’estrena, però que podria sortir al març, amb un assassí sanguinari que porta una careta de Steambot Willie.
La sinopsi oficial diu així: “És l’aniversari dels 21 anys de l’Alex, però està atrapada en una sala de màquines recreatives durant el torn de nit, així que els seus amics decideixen de fer-li una sorpresa. Però un assassí emmascarat disfressat de Mickey Mouse decideix de jugar a un joc amb ells, al qual ella ha de sobreviure.”
En declaracions a la BBC, el productor explica que volen fer una representació del ratolí que sigui tot el contrari del que existeix fins ara. “La gent no s’ho ha de prendre gaire seriosament, fem un film ridículament divertit”, diu Simon Philips, que també és el guionista i l’actor que interpreta l’assassí disfressat de Mickey Mouse. I afegeix: “Si poses en Mickey a un film familiar, no cobreixes cap àmbit nou.”
Coincidint amb l’anunci de Mickey’s Mouse trap també s’ha anunciat un nou videojoc violent protagonitzat pel ratolí, però que no té res a veure amb el film. És Infestation 88, de l’estudi independent Nightmare Forge Games. Es tracta d’un videojoc de terror cooperatiu en el qual els jugadors hauran de sobreviure a diferents onades de versions terrorífiques de personatges clàssics, entre ells Mickey Mouse.
El pas al gènere de terror de Mickey Mouse un cop ha passat de ser de domini públic és el mateix camí que va fer l’os Winnie-the-Pooh. Se’n va fer el film Blood and Honey, en què el pacífic osset es convertia en un assassí en sèrie. Disney l’ha portat als tribunals, amb l’argument que danya la imatge original del personatge.